Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бригада "Азов" пак е на фронта, Германия даде установки IRIS-T и Patriot на Украйна

17 август 2023, 14:21 часа
Реклама

Бригада "Азов" се завърна на фронта в Украйна и вече участва в активни бойни действия. Това съобщи на брифинг във Военномедийния център полковник Микола Уршалович, директор на стратегическия департамент на Главното управление на Националната гвардия на Украйна. Гвардията е еквивалент на жандармерията в България, а след като от 2014 година започнаха боевете с проруските сепаратисти в Донбас, към тази гвадия се присъединиха доброволците от отрядите "Азов" (първоначално 1000 души) и "Донбас" (първоначално 900 души).

"Легендарната бригада със специално предназначение "Азов" се възстанови и започна да изпълнява бойни задачи в района на Серебрянското горско стопанство", каза Уршалович.

ОЩЕ: Командирът на "Азов" вече тренира, за да се върне на фронта (СНИМКИ и ВИДЕО)

По думите на Микола Уршалович, войниците на "Азов" удържат заетите позиции и нанасят загуби на противника в жива сила и техника. По-специално, на 15 август артилеристите от бригадата в района на Серебрянското горско стопанство са унищожили минохвъргачка и инженерна машина на руснаците.

"Серебрянка" се намира до Кремена, като там от есента на миналата есен постоянно текат битки.

Междувременно Германия даде на Украйна още две установки за ПВО системи IRIS-T, както и 2 установки за ПВО система Patriot плюс 5000 155-милиметрови снаряда.

ОЩЕ: Пак ни изпързаляха: Руските пропагандатори трети ден плачат заради освободените командири от "Азов"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес