Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разочароващото Евро 2024: Легенда на Белгия "окачва обувките си"

05 юли 2024, 17:52 часа
Реклама

Опитният защитник Ян Вертонген, който е най-титулуваният играч в историята на Белгия, обяви оттеглянето си от международния футбол след разочароващата кампания на "червените дяволи" на Евро 2024.

Капитанът на "червените дяволи" се сбогува с националния отбор

37-годишният бранител, който записа три участия за отбора на Доменико Тедеско в Германия, заяви, че не вижда турнира това лято като свой последен преди откриващия мач на Белгия срещу Словакия. Но след отпадането на "червените дяволи" от Франция, Вертонген реши да окачи обувките си на международната сцена.

В пост в социалните мрежи той написа: "Първият и последният път. Благодаря за всички спомени, изживях мечтата си." 

Вертонген, който дебютира за Белгия при загубата с 2:1 от Португалия през юни 2007 г., има 157 участия за страната си. Сред всички играчи на Евро 2024 само Кристиано Роналдо (Португалия - 207) и Лука Модрич (Хърватия - 175) са носили фланелката на своите страни повече.

Краят на една ера

Белгийската футболна асоциация също реагира на новината в социалните мрежи, като заяви: "От тренировъчната площадка до терена, ти ни показа какво означава да си истински "Червен дявол". Ще ни липсваш, Ян!"

Вертонген изигра пълни 90 минути при поражението от Франция в осминафиналния мач на белгийците, като си отбеляза автогол, за да подпечата съдбата им. Друг играч, за когото се говори, че иска да се оттегля, е Кевин Де Бройне, въпреки че халфът на Манчестър Сити заяви, че е твърде рано да обмисля бъдещето си.

"Твърде рано е да отговарям", каза той пред репортери след.поражението с 1:0 от Франция. "Позволете ми да преработя тази загуба. Това беше един много дълъг сезон. Трябва да дам почивка на тялото си. Ще взема решението си след лятото."

ОЩЕ: Белгия погуби "златното" си поколение, Лукаку не прилича на истински футболист (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес