Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Белгород пак е под прицел: Отговаря ли Украйна на мощната руска атака? (ВИДЕО)

02 януари 2024, 12:40 часа • 3819 прочитания

В ден, в който Русия повтори мащабната си атака от 29 декември по Украйна с десетки дронове и ракети, взривове се чуха и в руския град Белгород. Губернаторът твърди, че противовъздушната отбрана е свалила 4 въздушни цели, движещи се към града.

"Нашата система за противовъздушна отбрана работи. Над Белгород и Белгородска област 4 въздушни цели бяха свалени при подход към града. Оперативните служби уточняват информацията за последствията на земята", написа Вячеслав Гладков в "Телеграм".

По предварителни данни - има един ранен, твърди губернаторът. Става дума за мъж с шрапнелни рани на горните и долните крайници. Той е откаран в болница с линейка. "Състоянието му е сериозно. Информацията за разрушенията е в процес на уточняване", добавя още губернаторът Гладков.

Преди това в Белгород бе задействана системата за предупреждение от въздушна атака, както и призив към хората да се скрият в бомбоубежищата. Това обаче явно е проблем: Бомбоубежищата в Белгород - заключени, когато трябва да се спасяваш (ВИДЕО)

Ударите в Белгород в края на 2023

Припомняме, че в края на 2023 г. Русия изпита ужаса от войната, в която диктаторът Владимир Путин въвлече страната. Украинските сили нанесоха удар именно по Белгород, при който загинаха поне 25 души, включително пет деца. Тази атака дойде, след като Москва удари мощно Украйна на 29 декември с ракети и дронове - загинаха 40 души, а над 160 бяха ранени.

Жертви в Украйна

Днес, 2 януари, Руската федерация продължи с агресията си и показа, че думите на Путин за продължаващите атаки по Украйна ще бъдат истина.

Още: Путин: Ще засилим атаките срещу Украйна

Русия изстреля 10 ракети "Кинжал" и 3 "Калибър" по Украйна, както и десетки дронове - всички тези ракети бяха свалени, както и 35 от 35 безпилотни машини (по данни на украинските ВВС). Само че Москва изстреля и 12 ракети "Искандер", С-300 и С-400 и няма данни за свалена нито една от тях. Още: Много свалени "Кинжал" и "Калибър": Русия пак засипа Украйна с ракети (ВИДЕО)

В атаката е имало и 70 крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55. Основните удари са нанесени в столицата Киев и Харков. Според думи на президента Володимир Зеленски има най-малко 4 жертви и 92 ранени.

Още: Жертви в Украйна след нова ракетна атака, Русия сама разруши свое село (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес