Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свеж старт на лятото - идва морският Seewines Summer Fest

04 юни 2024, 10:10 часа
Реклама

С всеки изминал ден, всяка разходка и късен залез, усещаме как лятото неусетно се приближава. Наднича зад ъгъла, навява слънчеви мисли и бавно ни събужда от дълбокия зимен сън. Напомня ни, че сега е моментът да си дадем заслужена почивка от забързания живот и да се впуснем в свежи приключения, с които да посрещнем летния сезон. А какъв по-добър начин за празнуване от това да вдигнем чаши изстудено вино в компанията на добра музика и още по-добри приятели?

Кой?

Това лято ние ще бъдем Алиса, а откривателите от Seewines – верният бял заек, който ще ни отведе до Страната на винените чудеса. А първата спирка от нашето пътешествие е Seewines Summer Fest, едно вълнуващо двудневно събитие във Варна и Бургас, което ще ви потопи в цветна и динамична атмосфера. Ще имате възможността да се насладите на изключителна селекция вкусове – повече от 50 специално подбрани вина и над 10 изби от цял свят. Опитните сомелиери ще ви напътстват из лабиринта на находките, а дегустираните бутилки можете да закупите на преференциална цена. Компания на виното ще правят различни хапки и деликатеси, а за още по-незабравимо преживяване очаквайте уникална музикална програма. В ритъма на танца ще ни поведат DJ Милен Янев и Даниел Стайков – вокалист на алтернативната група „The Lefties“ и финалист в осмия сезон на "Гласът на България".

Къде & Кога?

Специалните дегустации ви очакват не къде да е, а в двата ни най-красиви морски града. На 22 юни настроението е в Бургас, Експо Център Флора, а на 23 се мести във Варна, където Cafe 43.12 ще приютява любителите на виното. Събитията продължават от 16:00 до 22:00, но спомените от вечерта обещават да ни топлят дълго време напред.

Seewines Summer Fest е отворен за всички, а цените са съвсем достъпни. Без значение коя дата изберете можете да закупите от два вида билети – на стойност от 20 или 40 лв. За тях се предлагат различен брой дегустационни дози – 25 или 30, като в цената на втория билет влиза и бутилка вино, която да споделите с приятели.

 

Какво?

На Seewines Summer Fest всичко заслужава вашето внимание, но ще признаем, че си имаме няколко винени фаворити. Сред тях се нареждат ароматното Колорито Розе 2022, южноафриканския купаж Ребеланд, силния и балансиран характер на Просеко The Boss и оригиналния коктейл Cipriani Bellini, създаден в сърцето на Венеция. И още: Ризлинг трокен Естейт Витман, Сансер Кюве "Бел Вин" Фурние и Рамниста Кир Яни. Тези открития са категоричните звезди на вечерта и сме сигурни, че с разнообразието и завладяващите си вкусове съвсем скоро ще се превърнат и във ваши любимци.

Защо?

За да си направим лято. Seewines Summer Fest е за онези, които винаги търсят разнообразието и не се страхуват да експериментират. Които са весели, жизнерадостни и знаят, че за да се наслаждаваш на живота не ти трябва много освен чаша хубаво вино. Ако откривате поне малко от себе си в тези редове, значи решението е лесно – това събитие не е за изпускане. Очаква ви нещо много повече от обикновена дегустация. Тук с всяка глътка научаваме различна история, а ритъмът на музиката, наздравиците и добрата компания ни потапят дълбоко в магическия свят на виното.

На Seewines Summer Fest всички авантюристи са добре дошли. Носете си само доброто настроение – за всичко останало са помислили те.

 

Билети можете да закупите на техния сайт:

22 юни, Бургас, 20 лв

22 юни, Бургас, 40 лв

 

23 юни, Варна, 20 лв

23 юни, Варна, 40 лв

 

А защо вкусовете от Южна Африка стават все по-популярни у нас - може да разберете тук.

Лидия Найденова
Лидия Найденова Отговорен редактор
Новините днес