Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магията на цветовете: Кои нюанси ни карат да изглеждаме по-млади

01 май 2021, 15:15 часа
Реклама

За да изглеждате добре отпочинали и да получите комплименти за блясъка в очите и нежния руж, е достатъчно да знаете няколко стилни трика и да носите „правилните“ цветове в зоната на лицето.

Червен

Червеното означава красиво. Този цвят, според колористите, е в състояние да украси жена на всяка възраст. Противно на мнението, че червеното изисква специални поводи, то се отличава именно със своята гъвкавост: може безопасно да се носи както от блондинки, така и от брюнетки, без да е обвързано с определен цветен тип, сезон или стил.

Класическо синьо

Цветът на нощното небе, цветът на океана, цветът на спокойствието. Изхвърляйки настрана ненужната романтика, смело заявяваме: този нюанс също перфектно подмладява. Той е абсолютно универсален - подхожда на всички, приспособявайки се към всякакъв вид външен вид, прави лицето по-контрастно, очите - по-изразителни, устните - по-ярки.

Тъй като класическият син цвят е доста тъмен, той може да направи кожата на лицето по-бледа, но не и болезнена, а с аристократична белота. Нищо чудно, че монарсите, хора със „синя кръв“, така обичат този нюанс, носейки го по някаква причина. Призоваваме ви да не се двоумите дълго, а да разгледате по-отблизо сините дрехи в момента - и за да изглеждате модерно, комбинирайте го с бели, жълти или ягодови тонове, или със "сродни" нюанси (син, ментов, сапфирен и лилав).

Горчица

Ако мнозина се страхуват от бледожълт цвят, вярвайки, че той може да подчертае несъвършенствата и да направи външния вид скучен, тогава използвайте горчица или манго, което е нещо средно между жълто, оранжево и канела. В края на краищата те са в състояние да ласкаят кожата, като се адаптират към абсолютно всеки от нейните нюанси. Ако искате да си купите вещ-инвестиция, която не само ще ви подмлади, но и ще е от значение - заложете на горчица. Жълтата палитра вече е в чест на дизайнерите (един от основните цветове на годината е слънчево жълтото) и изглежда най-добре в текстурирани материали (плисирани, рипсени, вълнени, еко-кожа).

Що се отнася до комбинациите, можете да добавите един от основните цветове към тоалета: кафяв, сив или бежов. Особено актуална е комбинацията със сиво, друг основен цвят на сезона.

Пастелно розово

Всъщност пастелните тонове са анти-ейдж класика: придават на бузите руж, подчертават блясъка в очите и незабавно правят външния вид по-свеж и по-млад. Особено препоръчваме да разгледате отблизо пастелно розовия нюанс - най-подходящият вариант сега с лавандулов подтон, така нареченият „розов аметист“. Този момичешки цвят днес е актуален не само в романтичните визии - бизнес костюмите и унисекс суитчърите.

Мента

Един от най-"освежаващите" цветове също принадлежи към пастелната гама. И няма значение дали навлиза повече в зеленолистно или небесносиньо - с него ще изглеждате като пролетно момиче. Както при горчицата, уловката и тук е „сложността“ на този цвят, който включва студени и топли тонове.

Мечтаете ли за печеливша комбинация? Носете мента със същите нежни нюанси: светло розово, лавандула, пастелно жълто. Комбинациите с различни нюанси на синьо, бяло и сиво също ще бъдат отлични цветови решения.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес