Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-необичайните спортни състезания в света?

30 юни 2023, 16:44 часа
Реклама

Спортните състезания винаги са били неразделна част от човешкото общество. От древните олимпийски игри до съвременните спортни събития, хората винаги са намирали начини да се съревновават и да се предизвикват физически и психически. Докато повечето спортни състезания включват обичайните спортове като футбол, баскетбол и тенис, някои спортни надпревари са невероятно необичайни и уникални. В тази публикация ще разгледаме най-необичайните спортни състезания в света, които и до днес събират участници и публика. 

Търкаляне на пита сирене

Търкалянето на пита със сирене е ежегодно събитие, което се провежда в Глостършир, Англия. Състезанието включва търкаляне на кръгла пита със сирене по стръмен хълм, а състезателите го преследват. Първият човек, който пресече финалната линия, печели питата със сирене. Сиренето, използвано в състезанието, е сирене Double Gloucester и може да достигне скорост до 70 мили в час. Събитието привлича хиляди зрители всяка година и продължава вече над 200 години. 

Кои са най-добрите видове спорт, на които можете да запишете своето дете?

Състезание със съпругата на гърба

Носенето на съпруги е спорт, който произхожда от Финландия и включва състезатели от мъжки пол, които носят жените си през пистата с препятствия. Трасето обикновено е дълго около 253,5 метра и включва препятствия, водни дупки и пясъчник. Победител в състезанието е отборът, който завърши трасето за най-бързо време. Състезанието придоби популярност в световен мащаб и сега има годишен световен шампионат, който се провежда в Sonkajärvi, Финландия. 

Гмуркане с шнорхел в блато

Гмуркането с шнорхел в блато е спорт, който произхожда от Уелс и включва състезатели, които се гмуркат с шнорхел през пълен с вода изкоп, прорязан през торфено блато. Събитието се провежда в Llanwrtyd Wells, а състезателите трябва да завършат две дължини на изкоп от 60 ярда. Събитието привлича състезатели от цял свят и се провежда вече над 30 години. 

Тези състезания може да не са толкова популярни като футбола или баскетбола, но обединяват хората и предоставят уникално и вълнуващо изживяване.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес