Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-красивите непознати туристически места в Европа, които да посетите?

27 юни 2023, 21:33 часа
Реклама

Искате ли да откриете малко познати тайни кътчета на туристическата карта на Европа? Места, в които уникалният чар е запазен и все още не са претъпкани от туристи? Вижте нашите пет предложения в следващите редове. Вярваме, че всяко едно от тях ще ви очарова: 

Мостар, Босна и Херцеговина

Мостар е красив град, който все още носи белезите от Босненската война. Градът е известен със стария си мост, Стари мост, който беше разрушен по време на войната и възстановен през 2004 г. Сега мостът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и символ на устойчивостта на Мостар. 

Чешки Крумлов, Чехия

Чешки Крумлов е живописен град в южната част на Чешката република. Градът е известен със своя замък, датиращ от 13 век, и криволичещите си калдъръмени улички. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и често е наричан "Перлата на Бохемия".

Най-търсените дестинации за пътуване през 2023 г.

Колмар, Франция

Колмар е очарователен град в региона Елзас във Франция. Градът е известен със своите фахверкови къщи и канали, които му придават приказност. Колмар е известен и със своето вино, особено с белите вина. 

Матера, Италия

Матера е уникален град в Южна Италия, който е известен със своите пещерни жилища или саси. Саси са древни пещерни жилища, които са изсечени в скалата и някога са били дом на най-бедните жители на града. Днес много от така наречените "саси: са превърнати в хотели и ресторанти. 

Как правилно да планираме следващото си пътуване

Синтра, Португалия

Синтра е град, разположен точно извън Лисабон, който е известен със своите дворци и замъци. Градът е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и често е наричан „Лисабонската градина“ заради буйната си зеленина. 

Тези дестинации може да не са толкова известни като някои от по-популярните градове в Европа, но определено си заслужават да бъдат посетени. Така че следващия път, когато планирате пътуване до Европа, помислете дали да не добавите един от тези скрити тайни кътчета към вашия маршрут.

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес