Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 тайни на богатите хора, които НЕ искат да знаете

02 юли 2024, 18:55 часа
Реклама

Повечето богати хора работят усилено и пестят внимателно, за да придобият собственост. Мнозина са постигнали този статус чрез упорит труд. Но натрупването на богатство е една част от уравнението, а запазването и нарастването му е друга, по-трудна част от задачата. Много богатите хора понякога имат достъп до някои ресурси, които другите нямат, но много от тях са развили умни навици, които им помагат да запазят и продължат да изграждат богатство. Няколко навика са характерни за забогателите, а членовете на финансовия съвет на списание Forbes споделиха своите пестеливи навици, които всеки би могъл да копира.

Вижте още: 10 ясни знака, че сте в токсични отношения

1. Внимавайте за какво харчите

"Нашите най-богати клиенти са много внимателни как харчат парите си. Въпреки че се казва, че парите не могат да купят щастие, ние вярваме, че понякога може. Харченето на пари за материални неща носи вълнение, което често бързо изчезва", каза американката Шарън Олсън от инвестиционна компания Olson Wealth Group LLC.

2. Те мислят колко много имат

Всички инвеститори трябва да подражават на благотворителното мислене, което често определя богатите. Дават ли, защото имат твърде много? Или това мислене ги е направило богати на първо място? Начинът, по който мислите за това колко имате, е ключът към правилната връзка с риска и самите пари, ако работим твърде усилено, за да ги защитим, печалбите ще намалеят, а загубите ще се увеличат“, казва финансовият експерт Гил Баумгартен.

3. Инвестирайте в недвижими имоти и земя

В допълнение към инвестициите, които носят печалба на финансовите пазари, богатите хора също са склонни да инвестират пари в недвижими имоти и земя. Тези решения водят до активи, които създават богатство и които осигуряват защита от възходи и падения на фондовия пазар“, казва Брад Джонсън от окръг Кобе.

4. Спестете и планирайте

Дисциплинираният подход към основните финансови практики и поведение е общият знаменател, който виждаме сред нашите клиенти с висока стойност. Те се ангажират със спестявания и дългосрочни инвестиции отрано, прекарват десетилетия в придържане към финансовите си планове и работят в тясно сътрудничество със своите финансови съветници за постигането на техните цели е последователност и планиране, чисто и просто“, казва финансовият съветник Марк Стефе.

5. Селективно изберете опции

Богатите са склонни да рискуват и са усърдни. Грижат се за детайлите и са търпеливи. Може да са направили пари, като са поемали рискове, но единственият начин да запазят богатството си е да бъдат много избирателни по отношение на начинанията или възможностите за инвестиране", казва Джонсън. Хамилтън от First River Capitala.

6. Уважавайте първо себе си

Повечето богати хора първо си пишат чек, независимо от сумата. Те първо възнаграждават себе си и след това инвестират в различни активи, за да са сигурни, че парите в крайна сметка работят за тях“, казва Матю Мийхан от Shield Advisory Group.

Вижте още: 5 ясни сигнала, които Вселената изпраща, когато пред вас идват предизвикателства

7. Средата

Богатите излизат с богатите, вдъхновяват се и работят заедно, реализират нови възможности. В крайна сметка те са съгласни в начина на мислене, който е насочен към внимателно инвестиране.

8. Знаят, че здравето няма цена

Уверете се, че се движите редовно, защото здравето повишава производителността, като същевременно помислете и за храненето. Богатите хора знаят, че храната е ключов елемент на здравето, така че ценят интелигентно разпределените ястия в по-малки количества. Те се уверяват, че в натоварената си седмица включват спорт, който няма да отнема много време.

9. Те знаят как да накарат парите да работят за тях

Не всички богати хора имат лична или семейна история на богатство, но едно от общите неща, които имат, е знанието как да накарат парите да работят за тях – и с възможно най-малко усилия. Те създават пасивни потоци от доходи и избягвайте дълга." , каза Мишел Прохаска, NIMBUS.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес