Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 популярни дестинации, които непременно да посетите

24 май 2023, 15:19 часа
Реклама

Ако сте запален пътешественик, то най-вероятно вече имате списък с дестинации, които непременно трябва да посетите поне веднъж в живота си. Ето още 8 дестинации, които да добавите към него (ако все още не сте).

Бали, Индонезия

Всички се нуждаем от уелнес, а Бали е идеалното място за релаксация, забавни дейности и "зареждане на батериите". Първо посетете плажовете, които са едни от най-красивите на планетата, а след това можете да обиколите по-малко туристическите места на острова. Изкачете планината Батур, а също така можете да карате велосипед през невероятно релаксиращите линейни оризови полета на Убуд. Бали е упражнение за ума и тялото и със сигурност ще подмлади всеки, който го посети.

Италия

Което и място да решите да посетите в Италия - няма да съжалявате. Тази страна завладява с история, изкуство, гостоприемство и може би средата на годината е идеалният период да я посетите, за да избегнете наплива от туристи, който се прогнозира в близко бъдеще. Рим, Венеция, Флоренция, Верона, Тоскана - всяко име звучи романтично и за това има основателна причина. Където и да се озовете в Италия - ще имате усещането, че във всеки един момент ви се случва нещо необикновено, което ще запомните завинаги.

Как правилно да планираме следващото си пътуване

Испания и Португалия

Тези две страни напоследък стават все по-популярни и би било чудесно, ако можете да отделите седем дни за Испания, а след това седем дни да продължите в Португалия - за да можете дори да усетите ободряващата енергия, която цари тук. Именно поради тази причина класифицирахме двете държави в едно предложение - защото е добра идея, и то ако имате възможност, да посетите и двете поради географското им положение.

Подобно на Италия, и Испания, и Португалия са пълни с изкуство и култура, така че накъдето и да се обърнете, се открива гледка към зашеметяващи пейзажи. Лисабон, кулата Белем, манастирът Жеронимо в Португалия, а в Испания - провинция Риоха, Барселона, Кардона, Памплона, Сан Себастиан, Билбао, катедралата Сантяго де Компостела... Има толкова много неща, които можете да посетите, преди да завършите обиколката си в Мадрид.

Ирландия и Великобритания

Дъблин, Голуей, величественият замък Ашфорд... Самото ходене из ирландските лавандулови полета е преживяване само по себе си, чувствате се така, сякаш се разхождате в райските градини. Всъщност, когато си мислим за Ирландия - мислим за природа, крепости и укрепления по скалите и морските брегове; може би до фара? Всичко това звучи толкова приказно, че би било абсолютен срам да не посетите Ирландия поне веднъж в живота си.

А Великобритания, е... това е отделна история. Само за Лондон е необходим месец, за да го опознаете напълно, но това не означава, че не трябва да го посетите, въпреки че можете да отделите значително по-малко време. Лондонската кула, Биг Бен, Лондонското око или музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо, Sea Life с 400 вида морски организми в огромни аквариуми, както и студиото на Warner Bros. Студио, в което почитателите на Хари Потър имат преживяване за всички времена - изборът е безкраен. 

Най-търсените дестинации за пътуване през 2023 г.

Кения

Забелязали ли сте и вие клипове в социалните мрежи, в които лъвица се натъква на хора в автомобил и започва да се гали във всички, или състезание на зебри и антилопи, или как голям брой хора хранят великолепни жирафи? В Кения има много национални паркове, в които се провеждат екскурзии за посетители, желаещи да видят дивите животни в естествената им среда. Всички, които са ходили на сафари, казват, че в Кения връзката с природата е първична и че се връщат у дома преродени.  

Йордания

Тук има страхотни енергийни вибрации и посетителите са нетърпеливи да видят нещо, което не е типично за тяхната култура, което ще ги изненада. Точно такава дестинация е Йордания - едно своеобразно чудо, чийто дух извира от всеки пейзаж. Столицата Аман, районът Вади Рум, Петра - някогашен скално-изсечен град, известен с водните си тунели и впечатляващи каменни структури - Йордания пленява със спиращи дъха дестинации.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес