Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 прости, но ефективни съвета от стилисти как да се грижим за косата си през есента

18 септември 2022, 20:05 часа
Реклама

През есента косата има нужда от допълнителна защита и нежна грижа. През този период цепенето на космите е по-активно, чупят се и се наелектризират. Но да вдигнете ръцете си и да съберете косата си на кок, като я скриете под качулка, не е ефикасно решение. При решаването на този проблем ще ви помогнат стилистите, чиито съвети ще направят възможно поддържането на къдриците ви в отлично състояние. В трудния сезон на ветрове и ниски температури, те се нуждаят от най-щадящите процедури и грижи. Запомнете тези 4 лайфхака, които ще ви помогнат да запазите къдриците си в перфектно състояние въпреки сложното време.

1. Правилен начин на миене на косата

Есенно време косата е изсушава значително. Поради тази причина по това време на годината е необходимо да влязат в употреба специални продукти за грижа за косата - за интензивна хидратация и подхранване. Използването на балсам и маски трябва да стане задължително: през есента те оказват допълнителна грижа за нашите къдрици. Между другото, по-добре е да не миете косата си с гореща вода през есента: препоръчително е да бъде топла или хладна струя.

5 лесни трика за по-бляскава коса през лятото

2. Отказ от горещо стилизиране

Високите температури увреждат косата още повече. Следователно пресите и машите през есента трябва да бъдат напълно изоставени. Но ако не можете без тях, тогава трябва да стилизирате косата си с преса, нагрята до минимална температура. Що се отнася до изсушаването на косата със сешоар, трябва да го държите на разстояние около 15 см.

3. Правене на масаж на главата

През есента скалпът има нужда от масаж повече от всякога. Корените на косата поради постоянното носене на шапки получават недостатъчно подхранване. Ето защо, за периода на студеното време, масажът на главата трябва да стане обичайно нещо. Може да се прави с две ръце и специална четка за масаж на главата.

Основни съставки за красива и блестяща коса

4. Не отказваме шапки през есента

Поради хипотермия косата става безцветна и безжизнена. Освен това космите могат да започнат да се чупят. Експертите съветват носенето на шапка и за предпочитане от естествени материали. Факт е, че синтетичните аксесоари могат да създадат парников ефект и да нанесат още повече вреда на косата така.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес