Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10-те най-добри йога пози за ежедневно практикуване

19 юли 2023, 22:26 часа
Реклама

Всеки знае че йогата е изключително полезна, не само за тялото, но и за ума. А ежедневното ѝ практикуване има редица ползи. Вижте Кои са най-разпространените йога пози, които бихте могли да правите всеки ден:

1. Поза Триъгълник

Тази поза разтяга краката, бедрата и странична половина на цялото тяло. Също така подсилва мускулатурата на краката и подобрява баланса.

2. Поза Кобра

Тя стимулира сърдечната чакра, облекчава болките в долната част на гърба и подобрява стойката. Ако практикувате тази поза редовно, със сигурност ще подобрите стойката на вашето тяло.

3. Гледащо надолу куче

Името може би звучи малко странно, но това е една от основните асани в йогата. Тази поза стимулира зазимяването и разтягането на задната половина на тялото, особено на мускулите на краката и сухожилията. Кръвообращението също се подобрява и човек се усеща изпълнен с енергия.

6-те най-добри йога пози, които да правите, ако имате сколиоза

4. Детска поза

Осигурява бързо разтягане на долната част на гърба и краката. Балансира и успокоява различните енергии в организма.

5. Поза Гълъб

По време на изпълнението на тази поза бедрата са дълбоко разтворени, което помага за освобождаване на натрупаното в тази зона напрежение. Напрежението в бедрата води до застой на негативни емоции. Практикувайте тази поза редовно, за да раздвижите енергията на тялото си.

6. Клекнала поза

Идеален начин за разтягане на стегнати бедра, позата е изключително полезна за жените, защото стимулира притока на кръв към интимната област.

5-те най-често срещани грешки в йога и как да ги избегнем

7. Поза Щастливо бебе

Стимулира разтварянето и разтягането на бедрата, като по този начин се освобождава напрежението в долната част на гърба. Вследствие на това са подобрява цялото усещане в тялото.

8. Поза котка - крава

Тази поза стимулира движението в гръбначния стълб и по този начин се намалява сковаността и болката в тази зона. Ежедневното практикуване на позата ще направи тялото ви гъвкаво.

9. Извиване на гръбначния стълб в легнало положение

Когато гръбначният ви стълб бъде усукан в легнало положение, ще освободите напрежението в гърба и бедрата. Позата подобрява храносмилането и облекчава перитонеалните болки.

10. Сгъване напред в изправено положение

Позата освобождава напрежението в гърба, сухожилията и мускулите на краката. Също така успокоя ума и понижава стреса.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес