Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикът със сода и фолио, който чисти мазнините за секунди

29 септември 2021, 10:24 часа
Реклама

Търкането на мазните повърхности в домакинството си остава една от най-неприятните задачи. Толкова много време, труд, усилия и накрая резултатът съвсем не е онова, което сме очаквали. Да не говорим, че едно такова почистване е обвързано и с поне няколко мръсни гъби, дузина упорито замърсени кърпи и прочие.

Днес ще ви споделим за един хитър трик, благодарение на който ще успеете да се справите с всяко едно замърсяване и при това за броени минути. Няма да се налага да търкате като обезумели, нито пък ще загубите прекалено много време.

Как с алуминиево фолио и сода можем да почистим мазните повърхности?

Ако и вашата фурна е толкова замърсена, че от стъклото почти не се вижда, то значи сте попаднали на правилното място и в точния момент. Започнете да следвате ръководството по-долу и проблемът с този електроуред, както и всички останали мазни повърхности, ще остане в миналото.

Точно 4 минути са нужни, за да почистите. Гениално е, нали?! Излейте приблизително половин чаша гореща вода върху вратата на фурната и след това поръсете обилно със сода. Оставете така да подейства за около минута – две и можете да преминете към следващата стъпка.

Вземете лист фолио и го смачкайте така, че да се образува нещо като топче. Големината му зависи от собствената ви длан. Трябва да ви е удобно да го държите и да търкате с него повърхностите, без да си наранявате ноктите или пръстите.

Как да почистим фурната за 5 минути с този лесен трик (ВИДЕО)

Започнете да търкате с въртеливи движения. Не е нужно да прилагате сила или натиск. Цялата мръсотия ще изпадне за броени секунди, без каквато й да е било намеса на агресивни препарати, от чиито миризми му прилошава на човек.

Това е най-лесният начин за почистване на фурни и всякакви други повърхности, които са силно замърсени. Опитайте и вие. Нужни са ви 4 минути, пакетче сода, чаша топла вода и лист алуминиево фолио!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес