Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Върховна наглост – обирджии с крадена кола нахлуха в мол (ВИДЕО)

03 февруари 2023, 11:20 часа
Реклама

Канадската полиция издирва двама престъпници, които откраднали Audi A4 и го вкарали право в голям търговски център. Там те натъпкали колата със скъпи стоки и спокойно излезли през заключени врати. Целият процес е заснет от камери за видеонаблюдение, но шансовете дръзките крадци да бъдат заловени са малки.

Дръзкият обир е станал в Canada Mall, северно от Торонто. Двама престъпници с крадено Audi А4, модел от 2011 г., влизат през вратата на комплекса около 2,30 часа сутринта. На записа се вижда как колата спокойно и уверено преминава през широките галерии на търговския център. От полицията съобщават, че престъпниците са откраднали само електроника, но въпреки внимателното шофиране са нанесли големи щети.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/zO2Xsgi0D8I" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>


Сержантът от регионалната полиция на Йорк - Клинт Уитни, определи престъплението като „дръзко“ и „изключително“: „Независимо дали е смешно или просто нагло, то също е неприемливо. През нощта в търговския център работят чистачи и охранители. Просто имахме късмет, че няма пострадали, а има само материални щети. Те обаче значителни и ние приемаме случилото се много сериозно."

По-късно полицията откри Аудито и разпространи описанието му, включително регистрационния номер. Собственикът е жена на име Тейлър-Ана Кобингер, която живее в съседна провинция на повече от 500 километра от мястото на инцидента. Тя била шокирана, когато научила, че колата й е замесена в престъплението. Жената разказа, че колата е открадната на 29 януари. Тогава на обявата за продажба на автомобила се отзовал мъж, който поискал да го тества. Той обаче карал твърде агресивно и собственичката поискала да седне тя зад волана. Когато жената слязла, за си размени мястото с мъжа, той дал газ и изчезнал.

Кражбата вероятно ще бъде добавена към списък с обвинения, който вече включва влизане с взлом, увреждане на имущество, безразсъдно шофиране и притежание на откраднато имущество. Но първо престъпниците трябва да бъдат заловени. Това ще е трудно, тъй като те са били качулки и камерите не са уловили лицата им.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес