Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво трябва да направите след инцидент на пътя

21 август 2024, 16:01 часа • 1312 прочитания

Катастрофи по родните пътища, за съжаление, се случват, като техният брой се увеличава през лятото (зарази повечето пътувания). Не всички шофьори обаче се държат правилно след инцидент на пътя, като това може да им създаде допълнителни проблеми.

Какво кара хората да се замислят за покупката на нова кола

Участвалите в инцидент трябва да вземат предпазни мерки, за да останат в безопасност. Една от тези мерки е поставянето на предупредителен знак на разстояние 15-30 метра от мястото на инцидента. Това позволява на другите шофьори да намалят скоростта си своевременно и да предотвратят нови инциденти. Някои водачи обаче пренебрегват това изискване.

В случай на сериозна катастрофа със значителни щети по превозните средства е необходимо първо да се съсредоточите върху състоянието на хората, блокирани вътре. След като проверите как се чувстват пострадалите, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.

Още: Защо движението с отворени прозорци е опасно?

Ако при инцидента няма тежко пострадали, но щетите по превозните средства са значителни, е важно да се прецени състоянието на водачите и пътниците. След това трябва внимателно да инспектирате превозните средства, като се обърне внимание на възможните повреди на резервоарите за гориво, тъй като изтичането на гориво е сериозна опасност, тъй като дори малка искра може да доведе до пожар. Ако се открие изтичане на гориво, важно е незабавно да се отдалечите на безопасно разстояние и да забраните на други шофьори да се приближават до местопроизшествието.

При леки катастрофи, при които няма сериозни щети и пострадали, трябва бързо да заснемете последствията от катастрофата и да попълните застрахователен протокол, след което да отстраните автомобилите от пътя. Ако имате затруднения с документите, можете да се свържете със застрахователната компания. Оттам ще ви кажат да попълните правилно формуляра и каква информация трябва да предоставите, което ще спести време и ще сведе до минимум рисковете по пътя.

Eлектронните асистенти имат обратен ефект върху шофьора

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес