Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Похитеното момиче" - нова книга от Чарли Донли

11 юни 2024, 12:48 часа
Реклама

На 18 юни 2024 г. излиза "Похитеното момиче" (издателство Хермес) - нова книга от Чарли Донли. 

За автора

Чарли Донли е автор на осем романа, които попадат в американските класации за най-продавани книги. Характерни за стила му са динамиката и непредвидимите сюжети. Наричат го дързък нов писател, който е на път да се превърне в едно от големите имена в света на съспенса (Publishers Weekly). На българските читатели е познат с романа „Двайсет години по-късно“.

Още: "Този шарен Пловдив" от Георги Райчевски събира историческата памет на града

За книгата

Мегън и Никол, които се наслаждават на последното си лято в Емерсън Бей преди колежа, изчезват по време на плажно парти. След две седмици в плен в бункер в гората Мегън като по чудо успява да избяга. Но не и Никол.

Момичето, което е дъщеря на полицейския началник и чието бъдеще е изглеждало многообещаващо, вече не е същото, но се опитва да продължи напред. Една година по-късно Мегън описва преживения ужас в книга, която я превръща в знаменитост. Вниманието на всички е приковано върху нейната щастлива развръзка, докато интересът към съдбата на Никол все повече избледнява. Но не и за Ливия – нейната по-голяма сестра и специализант по съдебна медицина, която очаква всеки следващ труп да е на Никол. В моргата обаче донасят тялото на млад мъж, който изненадващо се оказва свързан със сестра й. За да научи повече за нощта на отвличането, Ливия се обръща за помощ към Мегън. Проблясъци от спомени насочват към нещо зловещо и чудовищно, нещо толкова ужасно, че разумът отказва да го приеме. Но дали ще достигнат до истината навреме, за да разобличат похитителя, преди да е отнел поредния невинен живот?

"Двайсет години по-късно" от Чарли Донли - динамичен трилър от едно от големите нови имена в съспенса

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес