Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България - Унгария или на "Колежа", или въобще няма да се състои

12 ноември 2023, 16:20 часа • 2142 прочитания

Евроквалификацията между България и Унгария или ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, или въобще няма да се състои. Това обяви зам.-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов. По думите му, "топката е в полето на пловдивската община", от която зависи дали срещата ще се състои.

Ще има ли мач между България и Унгария?

Попитан от БТА дали ще се състои срещата България - Унгария, Запрянов отговори: "Ако няма мач на "Колежа", значи няма да има мач. Чисто и просто. Всички се запознаха със становищата на СДВР и УЕФА, заради които мачът е изместен в Пловдив", каза той.

БФС не преместил мача заради "страх" от протеста

"Внушенията, че БФС от страх или нещо друго е преместил мача са не просто некоректни, а са крайно деструктивни за футбола ни и за държавата ни. Поставяме институции и личности над футбола, а това е недопустимо", добави още Запрянов.

Национален отбор по футбол

БФС прехвърли топката в полето на община Пловдив

"Топката е в полето на пловдивската община – и отново ги призовавам да проявят здрав разум. Тук залогът не е Христо Запрянов, строителят на стадиона или някоя конкретна личност – тук залогът е българският футбол и българският национален отбор."

"Силно се надявам в утрешния ден да получим подпис от кмета г-н Димитров, защото в противен случай последствията за цялата ни страна ще бъдат пагубни", завърши Христо Запрянов. Срещата между България и Унгария е предвидена за 16 ноември, като "лъвовете" вече нямат шансове за класиране за Евро 2024.

ОЩЕ: "Ще затворим стадиона за година": Как БФС извива ръце за мача на "Колежа"

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес