Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС коригира недомислието си: Дербито ЦСКА - Левски има нова дата!

25 септември 2023, 16:55 часа • 6825 прочитания

Голямото дерби между Левски и ЦСКА от 13-ия кръг на Първа лига ще се играе на 7 октомври (събота) от 14:45 часа. Българският футболен съюз измести двубоя с ден по-рано, след като се оказа, че на първоначално обявената дата (8 октомври) ще се застъпи със Софийския маратон.

БФС премести дербито ЦСКА - Левски на 7 октомври

На 11 септември БФС обяви програмата за мачовете от 13-ия кръг на българския елит, но Спортно-техническата комисия не се съобрази с това, че на 8 октомври ще се проведе друго голямо спортно събитие в столицата - Софийският маратон, който стартира в 9 часа и продължава до 15 часа.

ЦСКА - Левски

Защо се наложи промяната на датата на Вечното дерби?

Подобно застъпване на двете спортни събития крие заплаха за обществения ред, тъй като по традиция шествието на Левски преди дербитата с ЦСКА минава точно по трасето на Софийския маратон. Освен това маратонската дистанция преминава в близост до Националния стадион "Васил Левски", където ще се играе срещата.

От БФС подчертаха, че решението за промяната на датата за Вечното дерби е за "спокойствието и сигурността на гражданите и опазването на обществения ред", като е взето в присъствието на всички заинтересовани страни.

Ето какво написаха от БФС:

"На работна среща на високо ниво днес с участието на ръководството на Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига, Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи и в присъствието на представители на ЦСКА-София и Левски бе взето решение двубоят между двата клуба, предварително насрочен за неделя, 8 октомври 2023 г. от 14:45 ч., да бъде проведен ден по-рано – на 7 октомври, със същия начален час.

Консенсусното решение е резултат от принципната позиция на Българския футболен съюз, че спокойствието и сигурността на гражданите и опазването на обществения ред по време на, преди и след двубоите, са водещ приоритет за всички страни във футболния процес."

ОЩЕ: Проблем за БФС и ПФЛ: Местните избори объркват футболния календар

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес