Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов: За Испания може, а за България - не! УЕФА и ФИФА да се събудят!

12 ноември 2023, 12:46 часа • 30864 прочитания

Един от най-успешните български футболисти Димитър Бербатов критикува УЕФА и ФИФА за това, че не се намесват в случващото се в Българския футболен съюз. Според Бербатов това е "дискриминация" спрямо България, като даде пример с Испания, където под натиск от международните футболни организации се стигна и до оставката на президента на испанския футбол Луис Рубиалес.

Димитър Бербатов призова УЕФА и ФИФА да се намесят

"УЕФА трябва най-после да се вразуми и да реагира адекватно на ситуацията, за да не вярва повече на лъжите на българската федерация! Ситуацията е критична. Нашият футбол е в упадък от осемнадесет години. Расистки скандал, президентът на федерацията е на снимка с боса на хазартната мафия Дан Тан, той подава оставка от поста си, след което след година и половина решава да се върне - нечувано! Ако УЕФА и ФИФА не надзирават асоциациите-членки, футболните фенове ще покажат, че ако трябва, ще действат", каза Бербатов пред унгарското издание "NemzetiSport".

А бе, къде е Боби Михайлов?

Какъв е проблемът на българския футбол?

"Какъв е проблемът?" Е, това, което току-що казах. Почти 20 години сме в упадък. Няма стадион, няма адекватна инфраструктура, защото правителството не иска да си сътрудничи с БФС, а националният отбор не се класира за нито едно състезание. Не тренираме добри играчи, футболът ни е лош, корупцията върлува - можем само да викаме за промяна".

УЕФА и ФИФА дискриминират България

"Затова казах, че УЕФА и ФИФА трябва да се събудят! Вижте само, когато футболният президент се замеси в скандал в Испания, международните федерации се намесват, а когато нещо такова се случи в България, ги наказват... Според мен това е дискриминация. Ако голяма футболна нация има проблем се намесва ФИФА или УЕФА, но ако е малка като България нищо не става... Нали правилата са еднакви за всички?!", каза още Бербатов, цитиран от Sportlive.bg.

ОЩЕ: Бербатов: БФС иска да открадне футбола от феновете, време е за обединение

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес