Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелски въздушни удари по Алепо

20 юли 2021, 12:15 часа
Реклама

Самолетите на израелските ВВС атакуваха военни предприятия, разположени в района Ал-Сафир югоизточно от сирийския град Алепо, на 360 км от Дамаск в нощта срещу вторник, съобщава арабският телевизионен канал „Al-Hadath“, цитиран от ТАСС.

Според него ударите са били извършени и по складове с оръжия, принадлежащи на проирански шиитски формирования, които се бият на страната на сирийската армия. В доклада се отбелязва, че шиитските милиции са претърпели загуби, не са посочени други подробности.

На свой ред ливанският телевизионен канал Al Mayadeen съобщи, че е бил атакуван изследователски център в околностите на Алепо.

По-рано агенция SANA, позовавайки се на военен източник, съобщи, че сирийските сили за противовъздушна отбрана са отблъснали атака на израелските военновъздушни сили в югоизточните покрайнини на Алепо.

Според неговата информация атаката е последвала в 23:37. „Сирийските системи за противовъздушна отбрана удрят повечето въздушни цели на противника, в резултат на агресивните полети на Израел, нанесени са материални щети на някои обекти в района на Ал-Сафир“, каза агенцията.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес