Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ санкционира четирима руснаци за отравянето на Алексей Навални

17 август 2023, 23:05 часа
Реклама

САЩ обявиха санкции срещу четиримата руснаци, обвинени в отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални, през 2020. 

Министерството на финансите на САЩ споделя в официално изявление, че четиримата санкционирани са свързани с Руската федерална служба за сигурност. 

Алексей Александров, Константин Кудрявцев, Иван Осипов и Владимир Паняев са били пряко замесени в отравянето на Навални, добавят още от Министерството, което замрази базираните им в САЩ активи. 

Кудрявцев играе ключова роля в документалния филм на CNN "Navalny", в който изглежда, че признава по телефона намесата си в отравянето, предават Forbes. 

Твърди се, че четиримата мъже са наблюдавали Навални, нахлули в хотелската му стая, приложили са невропаралитичното вещество върху личните му вещи и след това са се опитали да заличат всякакви доказателства. 

"Днес напомняме на Владимир Путин и неговия режим, че има последствия не само за воденето на брутална и непровокирана война срещу Украйна, но и за нарушаване на човешките права на руския народ", заяви заместник-министърът на финансите Брайън Нелсън. 

ОЩЕ: Лукашенко: "Путин не е загубил ума си, това е сто процента" (ВИДЕО)

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес