Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп обижда Байдън след дебата: "Изкарах от състезанието тази стара купчина боклук" (ВИДЕО)

05 юли 2024, 13:24 часа
Реклама

Доналд Тръмп отправи обиди към Джо Байдън след дебата между двамата миналата седмица, наричайки настоящия президент на САЩ "стара, счупена купчина боклук".

Думите са от видео, предоставено от източник на The Daily Beast, което вече се разпространява в социалните мрежи. На кадрите Тръмп се намира в количка за голф и изглежда така, сякаш не знае, че го снимат.

Още: Нов проблем за Байдън - големи спонсори започват да го напускат

"Отказах го от надпреварата"

"Той току-що се отказа, знаете ли? Отказва се от състезанието", казва претендентът на републиканците за Белия дом. "Аз го извадих от състезанието и това означава, че имаме Камала", посочва той с препратка към вицепрезидента Камала Харис. "Мисля, че тя ще бъде по-добра. Тя е толкова лоша. Тя е толкова жалка, толкова лоша".

Още: Глас от лагера на демократите: Байдън трябва да отстъпи, Камала Харис е единственият ни шанс

Във видеото бившият президент пита човека, който държи камерата, какво мисли за собственото му представяне в дебата. Докато му казват, че се е справил "фантастично" и "невероятно", Тръмп казва: "Вижте тази стара, счупена купчина боклук".

"Как този човек ще се занимава с Путин и с президента на Китай?"

По-късно в клипа Доналд Тръмп се впуска в размисли по адрес на китайския президент Си Дзинпин, наричайки го "свиреп мъж, много твърд", с когото Байдън може да не успее да се справи. Намесва и името на диктатора Владимир Путин.

Още: Джо Байдън: Не напускам надпреварата, ще се боря докрай

"Можете ли да си представите този човек да се занимава с Путин? И с президента на Китай, който е свиреп човек. Той е свиреп човек, много твърд човек. И те го виждат", казва републиканецът.

Преди да потегли с количката, бившият президент повтаря: "Но те току-що обявиха, че той вероятно се отказва. Продължавайте да го сваляте, а?".

От Белия дом обявиха, че Джо Байдън не се отказва от надпреварата, а същото посочи и самият президент на САЩ.

Още: Поуката от 1968: Как Байдън все пак може да победи Тръмп

Как отвърнаха от лагера на Тръмп и от този на Байдън?

Не става ясно къде и кога точно са заснети кадрите. Потърсен за коментар в сряда вечерта, говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чънг е насочил журналистите от The Daily Beast към изявление, публикувано по-рано през деня, относно "пълния колапс" на Демократическата партия.

Изявлението гласи: "Всеки демократ, който призовава криворазбрания Джо Байдън да се откаже, някога е бил поддръжник на Байдън и на провалените му политики, които водят до крайна инфлация, отворена граница и хаос в страната и чужбина". Съобщението е приписвано на съветниците на кампанията на Тръмп Крис Ласивита и Сузи Уайлс.

"Не се заблуждавайте, че демократите, мейнстрийм медиите и блатото се сговориха, за да скрият истината от американската общественост - Джо Байдън е слаб, провален, нечестен и неподходящ за Белия дом", продължава позицията. "Всички до един излъгаха за когнитивното състояние на Джо Байдън и подкрепиха катастрофалните му политики през последните 4 години, особено Камала Харис".

Изявлението завършва със съобщението, че Тръмп "ще победи всеки демократ на 5 ноември, защото има доказан опит и програма да направи Америка отново велика".

От кампанията на Джо Байдън отвърнаха: "Не, Доналд. Лошото е да отнемаш правата на жените, лошото е да загубиш изборите и да насърчиш агресивна тълпа да атакува Капитолия, лошото е да нападаш жени, лошото е да не плащаш данъците си, лошото е да подкрепяш провала на икономиката ни...".

Още: Доналд Тръмп води пред Джо Байдън: Нови проучвания

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес