Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп поздрави Найджъл Фараж с избирането му за депутат

05 юли 2024, 19:27 часа
Реклама

Бившият президент на САЩ и кандидат за Белия дом Доналд Тръмп поздрави Найджъл Фараж, емблематична фигура на Брекзит и твърдата десница, за избирането му в британския парламент.

"Поздравявам Найджъл Фараж за голямата му ПОБЕДА", написа републиканският милиардер в своята социална платформа Truth Social, пише БГНЕС.

"Найджъл е човек, който наистина обича страната си!", добави той.

Още: "Да преговаряме с Путин, войната е в задънена улица": Найджъл Фарадж с призив към Запада

Фараж, лидер на антиимиграционната партия "Реформаторски блок на Обединеното кралство", заяви, че се гордее, че е приятел на Доналд Тръмп. 60-годишният бивш евродепутат е една от най-разделящите политически фигури в Обединеното кралство.

Осмият опит е правилният за шефа на Реформаторския блок на Обединеното кралство, който вече 7 пъти се е опитвал безуспешно да бъде избран за депутат.

Той обяви кандидатурата си едва в началото на юни, когато вече не се очакваше да се кандидатира на тези парламентарни избори.

Найджъл Фараж, който призовава за "политически бунт", се цели в изборите през 2029 г. и иска дотогава неговото "движение" да бъде основната опозиция на лейбъристкото правителство на Кийр Стармър.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес