Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Губернаторът на Калифорния подкрепя Камала Харис за президент на САЩ

22 юли 2024, 06:15 часа • 776 прочитания

Губернаторът на Калифорния Гевин Нюсъм, който беше смятан за възможен съперник на Камала Харис, подкрепи Камала Харис като кандидат за президент на САЩ. Тя изрази готовност да замени Джо Байдън като кандидат на демократите на изборите през ноември, предаде БТА. 

Още: "До изборите остават 107 дни, ще се борим": Камала Харис похвали Джо Байдън и се закани на Тръмп

Харис срещу тъмната визия на Тръмп

„При положение, че демокрацията ни е заложена на карта и бъдещето ни е във фокуса на вниманието, никой не е в по-добра позиция от вицепрезидентката на Америка, Камала Харис, да се противопостави на тъмната визия на Доналд Тръмп и да насочи страната ни в по-разумна посока“, написа Нюсъм в социалната мрежа "Екс".

Подкрепата за Камала Харис

Преди това Харис получи вече подкрепата на влиятелни фигури сред демократите като губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро, губернатора на Северна Каролина Рой Купър, губернатора на Колорадо Джаред Полис, губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър и сенатора от Аризона Марк Кели, както и на всички 50 председатели на местните щатски структури на Демократическата партия. 

Харис бързо получи подкрепа и от ръководствата на няколко влиятелни сдружения и политически организации, но бившият президент Барак Обама и бившата председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси, които се смятат за инициатори на оттеглянето на Байдън от надпреварата, тъй като се притесняват не само за запазването на Белия дом, но и за спечелването на контрола над Конгреса, не подкрепиха изрично Харис, а Пелоси се обявява за отворени първични избори, които да подсилят евентуалния кандидат. 

Още: Оттеглянето на Байдън е черен ден за Зеленски: Руски официални лица

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес