Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За Джулая и преобразяването - Actualno.com с нова визия от 1 юли

01 юли 2024, 03:00 часа

1 юли - вълшебният Джулай, е празник, който ни преобразява. Не е записан в никоя книга или календар, но е станал част от живота ни по най-естествен начин.

Реклама

Празнуваме го по волята на интересни обстоятелства. Легендарното парче July Morning е обичано по цял свят, но никъде толкова силно, колкото в България. Защо тази балада от златните години на рока е пуснала котва толкова дълбоко именно тук? Нейният композитор Кен Хенсли от "Юрая Хийп" също не знаеше. Но очарован, че поколения българи са превърнали музиката му в химн на лятото, посрещаше с нас до последно първите лъчи на Джулая.

Юлското утро е прекрасно навсякъде. Но никъде не изгрява толкова триумфално, колкото по бреговете на Черно море.

От Actualno.com избрахме да посрещнем 1 юли, любим празник за цялата ни редакция, също с преобразяване. Джулая идва за нас и нашите читатели с изцяло нова визия.

Работихме по нея дълго и внимателно. Вложихме много усилия да запазим онази журналистическа стойност, която публиката ни цени - и да я пренесем в нов и съвременен облик. В нашата работа всичко зависи от фокуса върху детайла. Той е необходим на прецизния новинар, на опитния водещ, на умелия коментатор. И знаем, че най-ценният читател - взискателният, критичният, интелигентният - очаква винаги от нас висок професионализъм.

Изработихме наново десетки елементи, които да направят платформата ни още по-достъпна, полезна, увлекателна както за компютър, така и на телефон. Какво е променено в нея?

По-големи и качествени изображения и удобен за четене шрифт - това като за начало. Заложихме на изчистен и олекотен дизайн, който да постави ясен и логичен акцент върху важното. С един поглед ще може да обхванете последните новини и да прочетете нашите коментари и анализи по темите на деня. Лесно ще откриете новини от сферата на културата и шоубизнеса, а към грандиозните спортни форуми това лято - Европейското в Германия и Олимпиадата в Париж, ще имате винаги бърза връзка.

Нашата видео секция от няколко години е арена за дебати с онези гости, които задават дневния ред. В Студио Actualno се опитваме не просто да бъдем трибуна, която безкритично "дава думата" на различни събеседници. Стараем се да им поставяме онези въпроси, които са неудобни за тях, но важни за обществото - едно класическо уравнение в добрата журналистика. С новото "Актуално" даваме приоритет и по-добра видимост на цялото ни визуално съдържание.

С цел да ви ориентираме максимално добре, ви представяме новите подобрения и функционалности, от които да се възползвате, за да надградите медийното си преживяване. Може да ги разгледате тук. 

А кое остава непроменено?

Нашите ценности: независимата журналистика, качествените материали, професионализма, етиката, отговорността пред читателите.

Да не забравим - и любовта ни към юлското утро. Празникът на свободните души, които обичат да посрещат най-добрата новина:

Изгревът, разбира се.

 

Екипът на Актуално

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес