Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защитник на Турция вкара исторически бърз гол на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

02 юли 2024, 23:14 часа
Реклама

Централният защитник на турския национален отбор Мерих Демирал пренаписа историята на европейските първенства по футбол. В 1/8-финалния двубой от ЕВРО 2024 между "лунните звезди" и Австрия бранителят реализира най-бързото попадение в елиминационната фаза на шампионатите на Стария континент.

Демирал вкара най-бързия гол в евроелиминации

Още на старта на сблъсъка южните ни съседи стигнаха до корнер. Вундеркиндът Арда Гюлер центрира коварно, получиха се поредица от рикошети и топката попадна в Демирал, който в 57-ата секунда прониза Патрик Пенц и прати в екстаз привържениците на Турция.

ОЩЕ: Фил Фоудън да си беше останал вкъщи с жената и децата, а не да играе на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Най-бързия гол в историята: Пак на ЕВРО 2024

Най-бързият гол изобщо в историята на континенталната надпревара отново падна на ЕВРО 2024. Негов автор е албанецът Недим Байрами, който на 15 юни откри резултата за своята държава срещу Италия в среща от първия кръг на груповата фаза. В елиминационния етап обаче класацията е оглавявана от Мерих Демирал.

Турците обичат да вкарват в началото!

Припомняме, че автор на най-бързото попадение на световни първенства отново е турчин. На Мондиал 2002 Хакан Шюкюр вкарва на домакините от Южна Корея едва в 11-ата секунда. 22 години по-късно негов сънародник подобри подобен рекорд.

ОЩЕ: Съдийско рамо класира Англия на 1/4-финал на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес