Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коалиционен партньор на Мицкоски заплаши да напусне правителството

02 юли 2024, 22:17 часа
Реклама

Максим Димитриевски, кмет на Куманово и лидер на партията „Движение ЗНАМ“, обяви, че неговата партия ще напусне управляващата коалиция, ако албанското знаме бъде издигнато отново в сградата на правителството. Това стана по време на координационен съвет, свикан от първия вицепремиер и министър на околната среда Изет Меджити, заедно с министри от коалицията „Заслужава си“.

Още: Остри реакции: Преброяването в Албания показа три пъти повече българи от македонци

Димитриевски подчерта, че ще реагира по същия начин, както когато новият председател на парламента направи нещо подобно. Той призна, че в началото не са обърнали внимание на инцидента, но сега за първи път казва публично, че ако това поведение продължи, „Движение ЗНАМ“ ще напусне правителството. Според него такова поведение показва неуважение към държавата и македонския народ и той е решен да не го допуска, предаде БГНЕС.

Още: "Тя е изключителен експерт": Как Мицкоски защити министър с българско гражданство?

Изет Меджити обяви, че ще започне редовна практика на координация с министрите, заместник-министрите и други служители от коалицията „Заслужава си“. В съобщението от първата среща се казва, че координацията има за цел да осигури висока ефективност при изпълнение на програмните ангажименти.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес