Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Циганите имат не само права, а и задължения

09 декември 2014, 11:19 часа • 15566 прочитания

Оставка на здравния министър Петър Москов. Това поиска Движението за права и свободи с нарочна декларация от парламентарната трибуна. Причината – призив на Москов във Facebook, който почива на расистка основа и сегрегация и нарушение на правата на ромите с изпращането на полицейски патрули заедно с линейките, когато се ходи по сигнал в ромски гета.

Коментар на редактора

Прави са от ДПС. Полицейски патрули трябваше да има не само като се ходи в ромските гета. При 225 случая на нападение над лекари, които са отишли на адрес, 174 са от роми. Значи скотовете не са само роми – и българи се намират. Затова е редно МВР да си върши работата – не само да иска пари, защото нямало за заплати. Същото важи и за съдебната система.

Факт е обаче, че 77% от нападенията над "Бърза помощ" са извършени от цигани. 77 процента! И няма нищо укоримо в решението на здравния министър да пази хората, които ни спасяват живота. Когато почти осем от десет случая стават заради цигани – тази статистика и ДПС не я оспори, естествено превенцията ще е насочена с мисъл в тази посока. Няма да се пазят лекарите от пенсионерите я – ще се пазят главно от тези, които основно ги нападат. Господата от ДПС да се сетят, че превенцията е по-важна от наказанията. Защото стигне ли се до наказание, значи белята е станала.

Оплювани, охулвани, къде с право, къде не, но лекари – при кого ще отидем, ако няма лекари? Затова и ДПС да си затваря устата по въпроса – защо не чухме една декларация срещу купуването на гласове? Много е гот да се радваш как си прибрал най-много ромски гласове на последните избори, т.е. теб те познават и „обикновените  хора”, но никак не е гот да се грижиш истински за тези хора. Да опиташ да ги образоваш, да ги интегрираш. По-лесно е да седят в мизерия, да се лъжат с по 50-100 лева по избори и да се ползват като добитък за вот.

Така че точно ДПС няма право да иска нищо. Няма право да говори за демокрация, за права. Има правото единствено да се самозакрие. Защото вече 20 и повече години не се и сеща, че с правата вървят задължения. Сеща се само за обръчи и за софра.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес