Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕС създаде чудовището Ердоган

05 март 2020, 09:45 часа • 9144 прочитания

Докато клатят държавата със създаването на истерия около коронавируса, ще остана верен на себе си да дам алтернативна гледна точка.

Докато ние се чудим откъде да си намерим маски, Ердоган изигра следващия си ход с мигрантите. Изрично подчертавам на мигранти, а не на бежанци.

Пределно ясно ми е, че сред тях има и сирийски бежанци за цвят, но видеообменът показва множество млади мъже, които очевидно имат туркменски, африкански или афгански произход. За мен не е никаква конспирация това, че турският президент се опитва да вкара войници на вражеска територия.

За наш късмет той е насочил взора си към Гърция, но това не е особено успокояващо.

На прословутата среща на Борисов с Ердоган, той от една страна отиде да се подмаже, за да може мигрантския поток да остане насочен само към Гърция, а от друга просто като пешка на ЕС, който да бъде "натупана за назидание".

Само се чудя дали ако въпросните страни от ЕС бяха наложили истински тежки икономически санкции срещу Турция, Ердоган щеше така смело на наставлява и да "се кара", да си навлиза в Сирия безнаказано и т.н. Европейският съюз създаде чудовището Ердоган с бездействието си, най-отговорно го твърдя това.

Колкото до нас, ако успешно протече "гръцката му кампания" и си е решил кюрдския проблем, сещате ли се накъде ще се насочи "Стратегическата дълбочина" на османлиите? Опичайте си акълите, родни държавници!

 

Автор: Тодор Беленски

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес