Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън се опасява от размирици след изборите в САЩ

05 октомври 2024, 09:34 часа • 545 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази увереност, че предстоящите президентски избори в страната ще бъдат проведени честно, но изрази опасения за евентуални размирици, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Убеден съм, че те ще бъдат свободни и честни. Не знам дали ще бъдат мирни", каза Байдън.

ОЩЕ: Тръмп: Израел да удари ядрените обекти на Иран

Байдън изрази скептицизъм по отношение на готовността на републиканската опозиция да приеме резултатите от изборите. "Забелязах, че кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс не каза, че ще приеме резултатите от изборите", посочи Байдън. "Те дори не са приели резултата от последните избори. Така че се опасявам за това какво ще направят", добави той.

С напредването на предизборната кампания опасенията от политически мотивирано насилие остават високи. Неотдавнашният опит за убийство на кандидата на републиканците Доналд Тръмп предизвика допълнителни дискусии относно състоянието на политическия дискурс в САЩ.

ОЩЕ: Без имунитет за Тръмп по делото за изборна измама: Специалният прокурор настоява

Прерасналият в насилие щурм на Капитолия от поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп след поражението му на изборите през 2020 г. породи опасения за политическия климат в страната.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес