Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това бельо е забранено в 3 страни, ето и каква е причината

20 юли 2024, 13:34 часа

Всеизвестно е, че памучното бельо е най-добрият избор за здравето на вашите долни региони. Много хора обаче избират да пренебрегнат този съвет в името на модата и избират гащета, които са изработени от дантела или сатен.

И все пак три държави, Русия, Беларус и Казахстан, ефективно забраниха дантелените бикини още през 2014 г. Забраните не са свързани със скромност или опасения за това, което хората може да правят в уединението на спалните си. Вместо това тези правителства смятат, че дантеленото бельо без памучна подплата е нехигиенично и представлява заплаха за здравето. Вследствие на тези забрани избухнаха протести, тъй като жените поискаха правото да избират бельото си.

Как да изберем идеалното спално бельо за горещите нощи?

Каква е голямата работа с памука

Памучното бельо често е най-удобният вариант, но има и някои ползи за здравето от носенето му. Памукът се счита за „златен стандарт“ на бикините, когато става въпрос за отвеждане на влагата и поддържане на вагиналната област чиста и свежа, каза тя.

 Причината толкова много лекари да препоръчват памучни бикини или поне памучни чатали е, че памукът е много нежен, абсорбиращ и дишащ материал. Синтетичните материали като спандекс и найлон могат да задържат влагата и топлината. Това създава „идеална среда за растеж на бактерии и дрожди и причиняване на инфекция. Освен това, тъй като памукът е „нежна материя“, е по-малко вероятно да „причини дразнене на вулвата“, което е неудобно и може да бъде болезнено.

Хората с определени здравословни проблеми трябва да се придържат към носенето на бельо с памучни чатали през повечето време. Ако сте склонни към гъбични инфекции, бактериална вагиноза или инфекции на пикочните пътища, бикините с памучни чатали могат да намалят риска от развитие на инфекции. Освен това, хората, които имат вагинална сухота или дразнене или болка във вулвата, могат да открият, че бикините с памучни чатали им помагат да се чувстват по-удобно.

Тези с диабет или които са бременни са изложени на по-висок риск от развитие на гъбични инфекции и трябва да се придържат към памучни подплати, за да останат здрави.

Тези, които искат предимствата на памука, но видът на дантела, трябва да търсят бикини с памучни чатали или памучни вложки. Чаталът е най-важната част от бикините за здравето на вулвата и вагината. Бельото с памучен чатал позволява да се носи дантела или бельо от всякакъв материал, но с удобството на памук точно там, където е най-важно.

Какво се случва, ако нямате памучна подплата

Най-голямата опасност при носенето на бельо без памучен чатал е, че може да се натрупа влага, което позволява на дрождите и бактериите да процъфтяват.

Свръхрастежът на дрождите може да причини неприятни гъбични инфекции. Когато бактериите започнат да растат във вагиналната област, това може да доведе до дисбаланс на здрави бактерии във влагалището и да причини бактериална вагиноза (BV). BV причинява секрет, който може да изглежда тънък или млечен и евентуално да причини миризма на риба. BV не е просто неприятно, но може да „изисква антибиотици, които са предписани от вашия лекар.

В кои дни трябва да се сменя спалното бельо, за да привлечете щастие и късмет

Въпреки рисковете носенето на бикини, изработени от други материали, „със сигурност не е опасно“ за повечето хора. Тъй като „балансът на бактериите във влагалището е различен за всички жени“, много от тях могат да носят непамучно бельо без никакви отрицателни ефекти.

Причината толкова много лекари да препоръчват памучни бикини или поне памучни чатали е, че памукът е много нежен, абсорбиращ и дишащ материал.

Помислете за какво ги носите

Изцяло дантелените бикини може да са добре в студа през зимата, но могат да започнат да създават проблеми в горещините през лятото, когато „изпотяването е по-често. Грейвс обясни, че носенето на дантелено бельо при специални поводи може да е добре, но „през обикновения ден или когато тренирате, може да не искате да рискувате да разочаровате дамските си части.

В заключение, хората, които са предразположени към инфекции или „вулварен или вагинален дискомфорт“, да перат бельото си с перилен препарат без аромати и да избягват омекотителите. Прекалено стегнатите бикини „могат да увеличат риска от инфекция или дразнене. Работата на командос през нощта също е полезна, защото дава на „кожата на вулвата ви почивка от покритието и намалява риска от хронично дразнене.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес