Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкрита е ТАЙНАТА на перфектната ЛЮТЕНИЦА

03 септември 2021, 14:45 часа

Перфектната лютеница съвсем не се постига толкова лесно, колкото си мислите. Нужно е да инвестирате време, в което да експериментирате, да бъркате с часове пред огъня, да мелите дузина килограма домати и чушки и пак не е сигурно, че резултатът ще задоволи вкусовите ви рецептори.

Вероятно това е една от многото причини домакините да предпочитат да си купят готова лютеница от магазина, вместо това сами да си я приготвят.

Дали обаче купешката разядка ще ни остави без дъх така, както домашната лютеница? Разбира се, че не. В купения продукт присъства не малко количество нишесте, на което всъщност лютеницата дължи гладката си консистенция. Използваното количество домати и чушки е толкова малко, че дори не е за вярване.

Ако се чудите каква е тайната на перфектната лютеница, то днес ще дръпнем завесата и ще ви я разкрием. Затаете дъх, защото след броени минути ще узнаете как точно трябва да приготвите лютеницата.

Ако искате перфектната ЛЮТЕНИЦА, задължително сложете тези ПОДПРАВКИ

Каква е ТАЙНАТА на перфектната лютеница

Тайната е в самото овкусяване. В никакъв случай не прекалявайте с олиото. Тази подправка ще направо така, че зимнината да се разкашка. Ако след това ви се струва, че мазнината е твърде малко, можете да добавите.

Друга специфика е сортът домати. Препоръчително е да използвате розови, а не червени. С тях лютеницата ще е много по-вкусна и апетитна.

Последното, с което да се съобразите, е съдът, в който ще варите лютеницата. Не бива да е калайдисван скоро, защото при самият процес по калайдисване, се ползва припой за улуци, в който има много олово, вредно за човешкия организъм.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес