Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога няма да имате пясък на кърпата, ако правите това на плажа

20 юли 2023, 05:00 часа

Едно от неприятните преживявания, които съпътстват почивката ни на море, е постоянната борба с морския пясък. В края на ваканцията обикновено установяваме, че той е навсякъде по нас, включително и в целия ни багаж, макар и да не сме били с него на плажа. Ако за останалите дрехи и обувки това не е опасно и проблемът се решава с едно изтупване, то за плажната ни кърпа нещата не стоят така.

Поради специфичната й структура, малките песъчинки се закрепват между отделните власинки и понякога остават там дни наред, въпреки старателното изтупване. А когато става дума за малки деца или бебета, това може да доведе до дразнене на нежните участъци от кожата. Освен това, морският пясък е изключително опасен за пералнята, тъй като минава през отворите на нейния барабан.

Лекар каза какво се случва с кръвната захар, ако ядете диня

Затова, преди да сте сложили кърпата за пране, я накиснете в солена вода. Изсипете 2-3 супени лъжици сол в леген с вода, разбъркайте, за да се разтвори и потопете кърпата. Оставете я да се накисне за 1-2 часа и после сами ще видите как всички песъчинки в нея са се отделили на дъното на легена.

Калоян Мирчев
Калоян Мирчев Отговорен редактор
Новините днес