Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

18 март 2024, 19:20 часа
Реклама

С наближаването на пролетта често усещаме умора, отпадналост и липса на енергия. Това, разбира се, не трябва да ни притеснява, защото организма ни просто реагира на сезонните промени. Знаем обаче колко дискомфортна може да бъде пролетната умора, затова днес ще ви дадем няколко съвета как да се справите с нея.

1. Заменете кафето с матча

Снимка: IStock

Знаем, че кафето е основна част от живота на всеки един от нас. Но когато говорим за константна умора, кафето повече ни вреди, отколкото ни помага.

За да си набавите необходимата енергия през деня, ви препоръчваме да пробвате матча.

Основната разлика с кафето се крие в начина, по който матчата доставя кофеин в мозъка ви. Кофеинът в нея се абсорбира и освобождава бавно за период от 6-8 часа, което означава, че осигурява устойчив тласък на енергия, а не бърз прилив и треперене, които са често срещани при кафето.

2. Започнете деня си със студен душ

Снимка: IStock

Всички обичаме да се топлим под душа, особено когато температурите навън все още не са достатъчно високи. Въпреки това вземането на студен душ може да засили имунната ви система и да ви направи по-устойчиви на болести, да подобри кръвообращението и да повиши нивото на бдителност, като ви подготви за освежен и енергичен старт на деня.

3. Заредете тялото си с правилна храна

Снимка: IStock

Тук не говорим за диети или хранителни режими. Недостигът на необходимите витамини и минерали се отразява не само на енергията ни, но и на целият ни организъм, включително на външния ни вид. Тялото ни има нужда от енергия, която най-добре можем да си набавим от сезонните плодове и зеленчуци. Пролетта е най-добрият сезон да добавим в менюто си марули, спанак, репички и лапад.

Какво още трябва да правим, за да преборим пролетната умора - вижте във видеото: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес