Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Климатици – полезна информация преди да закупите

17 февруари 2021, 13:20 часа
Реклама

Покупката на климатик е инвестиция, която цели да се намери оптимално бърз и лесен начин за отопляване и охлаждане на дадено помещение. Избирането на правилния вариант обаче не е толкова лесна задача, защото има доста неща, върху които да помислите. А освен това безспорен фактор, който допълнително може да ви затрудни са многообразието от оферти за климатици, технически особености, характеристики и ред други неща, които са ви твърде непонятни като термини. Днес ще се опитаме да ви дадем основни, кратки и не толкова досадни съвети, които да насочат покупката на климатик в правилната посока.

Роля на климатика в дома

Има редица въпроси, които могат да възникнат в хода на анализирането на пазарните предложения. Най-добрата е личната консултация, която се фокусира главно върху онези важни неща, касаещи оптималната ви удовлетвореност. С какво да се съобразите? За какво изобщо ще ви служи този уред? Предстои да разкрием тези съществени и основни  аспекти, към които са пряко ориентирани предпочитанията ви.

Климатика по своята същност е електроуред, който се състои от две тела. Едното е външно, а другото вътрешно. Неговата роля се свежда до това да осигури топлина в студените дни и обратно хлад през летните горещини. Изключително популярен е климатика за нашите географски ширини и особено за градската среда. можете да го ползвате целогодишно, а освен това съвременните модели са толкова усъвършенствани, че наистина могат да осигурят желан микроклимат в помещението, в което са инсталирани.

Важните въпроси

Когато сте на прага да изберете климатик най-съществените въпроси, на които следва да си отговорите са:

- Какъв е типа на помещението, което ще се отоплява

Дали е жилищна площ, заведение за хранене, офис, търговски обект и т.нат;

- Каква е общата квадратура, която желаете да отоплявате

От това зави какъв трябва да бъде модела, който да успее да осигури и поддържа постоянна температура в помещението;

- Какъв вид дограма има помещението

От това зависи какви топлинни загуби ще търпите, което означава, че се нуждаете от по-мощен климатик;

- Какво е изложението на стаята

По-усойните изложения също не са благоприятни за ефективната работа на климатика, така че тук се избира по-добър и мощен уред;

- Разчитате ли на топлоизолация (външна, вътрешна)

Имайте предвид, че дори най-тънката топлоизолация ще се отрази на работата на климатика и неговата енергийна ефективност;

- Предназначение на помещението

Важно е какво дневно движение има в пространството, колко често се отварят вратите и дали имат излаз на голям коридор, който „тегли“ част от топлината;

- До какви минимални стойности падат температурите в региона, в който живеете

Това е от значение за вида на климатика – обикновен или инвенторен;

- Колко можете да отделите като средства за климатик.

Това са изключително важни въпроси, които консултанта в магазина ще ви зададе. Тъй като се търси оптимален вариант е от съществено значение да не се пропускат дори дребните детайли, които също имат отношение спрямо това да получите продукт с оптимално приложими към имота ви характеристики.

Наред със стандартните неща, които задължително се предвиждат при избирането на климатици като:

- Мощност;

- Вид – обикновен или инвенторен;

- За каква квадратура е предназначен;

- Разход на електроенергия в зависимост от работния режим и т.нат.

Има и няколко други неща, върху които трябва да помислите, а именно екстрите. Накъде без удобството да изберете такъв нов модерен климатик, който не само да е ефективен, но и да има начини, с които да ви поглези. А такива са:

- Вграден пречиствалтел за въздух;

- Интелигентен сензор за поддържане на температурата в стаята;

- Управление чрез wifi през мобилно устройство от разстояние и много други.

Хубавото на климатиците е това, че са изключително адаптивни във всякакви видове пространства с различно предназначение. Бързо достигат зададената температура и са едно от енергийно ефективните устройства, които можете да приложите като средство за отопление и охлаждане.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес