Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт разкрива най-големите грешки, които правят хората при избора на яйца - не ги повтаряйте!

25 март 2023, 06:15 часа

Когато закупувате яйца, трябва да им обръщате внимание, за да се уверите, че са свежи. В следващите редове ще ви дам няколко полезни съвета как да ги проверите, преди да ги купите:

Реклама

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да проверите яйцата, преди да ги купите:

    1. Проверете черупката на яйцата: Внимателно разгледайте черупката за пукнатини, петна или други аномалии. Напуканите яйца могат да позволят на бактерии да проникнат в яйцето, което може да доведе до хранително отравяне.
    2. Проверете датата: Проверете датата на годност на картонената опаковка. Изберете най-свежите яйца, които можете да откриете.
    3. Задръжте яйцата на светлина: Задръжте яйцето на светлина и проверете за признаци на въздушни джобове или други аномалии вътре в яйцето. Яйце с голям въздушен джоб може да не е толкова свежо.
    4. Проверете за миризми: Померишете яйцата, за да видите дали нямат неприятни миризми. Свежите яйца трябва да имат неутрален аромат.
    5. Търсете мръсотия или пера: Уверете се, че по черупката на яйцата няма мръсотия или пера.
    6. Проверете размера и теглото: Проверете дали яйцата са с еднакъв размер и тегло. Ако има значителни разлики, това може да означава, че те не са от най-високо качество.

    Не забравяйте винаги да боравите внимателно с яйцата и да ги съхранявате правилно в хладилник. Това може да помогне за предотвратяване на хранителни заболявания и да гарантира, че яйцата ви ще останат пресни.

    Христина Христова
    Христина Христова Отговорен редактор
    Новините днес