Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Григор Димитров е аут от Уимбълдън заради контузия (ВИДЕО)

07 юли 2024, 21:18 часа • 3043 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров приключи участието си на най-стария и престижен тенис турнир - Уимбълдън, заради контузия! Хасковлията се отказа в двубоя от 1/8-финалите на надпреварата срещу световния номер 5 Даниил Медведев още в първия сет при 5:3 в полза на руснака.

Димитров се отказа срещу Медведев заради контузия

Гришо стартира изключително силно. Той взе своето подаване за 1:0, а после проби Медведев от втората си възможност и дръпна напред в резултата. Нашият състезател затвърди брейка за 3:0, преди да допусне такъв. Медведев показа, че няма намерения да отписва сета, и взе сервиса на Димитров за 3:2.

ОЩЕ: Гришо: Сега от загубите боли много повече, отколкото преди 10 години (ВИДЕО)

Григор Димитров

Фатално подхлъзване прекрати участието на Гришо

В шестия гейм се случи най-лошото за най-добрия ни тенисист. При един ретур той се подхлъзна и изпита сериозна болка. Гришо опита да продължи, но бе трудно подвижен и инкасира пробив за 4:3. В този момент хасковлията поиска медицински таймаут. След завръщането си българинът не помръдна, а Медведев взе гейм с три аса за 5:3.

Пътят на българина дотук

Само един сервис бе нужен на Григор Димитров, за да установи, че няма как да продължи. Така той се отказа от участието си на Уимбълдън. Първата ни ракета достигна до 1/8-финалите на надпреварата, след като отстрани последователно сърбина Душан Лайович, китаеца Шанг Джунченг и французина Гаел Монфис, и беше дал сериозна заявка за голям успех.

ОЩЕ: Григор Димитров: Аз съм най-строгият си критик, каквото и да следва - дайте го насам

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес