Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Велика победа, велик мач!": Керкез с поглед към титлата след успеха над Левски

05 октомври 2024, 22:34 часа • 1121 прочитания

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез остана очарован от играчите си, след като "канарчетата" победиха Левски с 1:0 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение падна 120 секунди преди да края на редовното време, дело на Вини Трубуле. В 63-та минута домакините останах с човек по-малко, след като Йонас Там получи директен червен картон.

Първи думи на Керкез след победата над Левски

"Играхме с 10 човека и победихме. Велика победа, велик мач. Мисля, че заслужихме победата си днес. Показахме, че можем да се борим за челните места в класирането. Левски е отбор, който играе директно и беше трудно", заяви Керкез след края на срещата. 

ОЩЕ: Леден душ за Левски! 10 от Ботев Пловдив надхитриха "сините" (ВИДЕО)

"Днес всичко се свиреше против нас", продължи той. "Всяка ситуация, която беше 50 на 50 не се свиреше за нас. Макар и с 10 играчи показахме страхотен характер и енергия. Знам какво значи тази победа за всички фенове, тази победа е за тях. Следващият мач нека да са още повече и стадиона да е пълен."

Керкез за шансовете на Ботев за титлата 

"На играчите им трябва време да се стиковат с отбора. Нека караме стъпка по стъпка, ще се стигне и до борба за титлата. Целта е да играем в Европа", отговори Керкез на въпроса какви са шансовете на отбора му в борбата за титлата.

С тази победа "канарчетата" прекъснаха серията на Левски от шест мача без загуба. Ботев Пловдив се изкачи до третото място в класирането с 22 точки, докато столичният гранд остава временно на върха с 25 пункта, колкото има и Лудогорец. В последния кръг "жълто-черните" надхитриха друг столичен тим - ЦСКА 1948.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес