Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тиха вечер за Мбапе, шедьовър на Винисиус: Реал Мадрид настигна Барса в Ла Лига

06 октомври 2024, 00:01 часа • 668 прочитания

Реал Мадрид постигна ценен успех с 2:0 над Виляреал в двубой от деветия кръг на Ла Лига. На "Сантиаго Бернабеу" Федерико Валверде изведе "белия балет" напред в 14-ата минута s хубав гол. През второто полувреме шедьовър на Винисиус Жуниор подпечата победата на "кралете", които се изравниха на върха в Ла Лига с Барселона - с по 21 точки.

Красиви голове изравниха Реал с Барса на върха 

Мачът стартира равностойно. В 14-ата минута, с помощта и на рикошет, Валверде откри резултата. 120 секунди по-късно гостите пропуснаха да изравнят. Удар с глава на Бари се спря в гредата. До почивката възпитаниците на Карло Анчелоти бяха по-активни. Белингам и Вини Жуниор тормозеха защитата, а Мбапе изтърва сам срещу вратаря.

ОЩЕ: Реал Мадрид сгафи в Шампионска лига! Бенфика направи на пух и прах Атлетико (ВИДЕО)

Карвахал напусна на носилка

В началото на втората част Виляреал щеше да получи дузпа, ако Тиерно Бари не се намираше в положение на засада. В 73-тата минута Винисиус матира съперниковия страж с хубав шут от далечно разстояние, а асистенцията бе дело на Валверде. Малко след това обаче бразилецът се контузи и бе принудително заменен от турския талант Арда Гюлер. В добавеното време на двубоя Каравахал пострада и напусна терена на носилка.

ОЩЕ: Дешан не повика Мбапе за мачовете с Израел и Белгия

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес