Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Насар разкри как ще спаси Федерацията по вдигане на тежести

05 октомври 2024, 23:07 часа • 811 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар заяви, че ще направи всичко възможно, за да запази Българската федерация по вдигане на тежести. Тежкоатлетът ще работи заедно с един от кандидатите за президент на централата Марин Милашки.

Насар откри подкрепя един от кандидатите за Федерацията

„Ние опитваме всичко възможно, за да се оттегли тази молба. Имам предвид, с кандидатурата на Марин Милашки за президент на БФВТ имаме възможност да платим част от дълговете“, обясни Насар пред БГНЕС относно обявяването на фалит от Федерацията.

Карлос Насар

Карлос ще помага със спонсори 

„Без лиценз, нещата са извън моя контрол. Не мога да бъда сигурен за предстоящите състезания, включително и Световното първенство в Бахрейн в началото на декември. С Марин Милашки ще направим всичко възможно, за да запазим Федерацията, за да има спорт. Има доста високи шансове той да бъде избран за президент. Ние правим предварителни договори със спонсори и биха подкрепили него и мен – ние сме честни хора“, обясни щангистът.

Насар не пропусна да захапе Коджабашев

"Силно се съмнявам Антон Коджабашев да остане на президентския пост - не е първата му недостойна постъпка. Шест месеца нищо не направи за Федерацията. Борбата е много сериозна. В България щангите са най-титулуваният спорт. Готов съм да се боря“, завърши Карлос Насар, подчертавайки, че няма намерение да се състезава за друга държава.

ОЩЕ: "Докога ще печелим медали само за славa?": Шампион се оплака от кризата в българските щанги

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес