Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Незабравимият момент, когато Юсейн Болт ти каже: "Ти си велик"

05 октомври 2024, 21:33 часа • 639 прочитания

Американската сензация в спринта Ноа Лайлс се провъзгласи за съвременното величие след великолепното си представяне на 100 метра на Олимпийските игри в Париж по-рано това лято. Самият той разкри, че е получил похвала от най-бързия човек на всички времена - Юсейн Болт, и сподели, че двамата са провели личен разговор непосредствено след олимпийския му триумф през август.

Юсейн Болт лично похвалил Лайлс след титлата му в Париж 

През лятото в Париж Лайлс записа името си в история на олимпийските игри, спечелвайки златото в спринта на 100 метра при мъжете в цветовете на отбора на САЩ. Състезанието беше едно от най-великите в олимпийската история, като Лайлс спечели първото място с минимална преднина пред втория Кишейн Томпсън. Във финалния си спринт Лайлс постигна най-добро постижение в кариерата си - 9,79 секунди. Това обаче, разбира се, не беше достатъчно добър резултат, за да бъде подобрен дългогодишният световен рекорд на Болт. Ямаецът се прочу с това, че на Световното първенство в Берлин през 2009 г. преодоля разстоянието от 100 метра за рекордните 9,58 секунди!

ОЩЕ: Ще бъде ли подобрен някога недостижимият рекорд на Юсейн Болт?

Ноа Лайлс

Наред със световния рекорд, Болт печели 8 олимпийски златни медала. Той е и първият, спечелил три поредни титли на 100 и 200 метра на три поредни игри, както и 11 титли от световни първенства. Няма съмнение, че Болт е най-великият спортист за всички времена, но в лицето на Лайлс той явно вижда вълнуващ атлет. По време на посещението си в кампуса на Comcast във Филаделфия миналия месец Лайлс беше информиран, че деветкратният златен олимпийски медалист Карл Люис е заявил, че спортът се нуждае от някой като него. В отговор спринтьорът разкри, че и Болт е казал същото, но лично на него. "Много е приятно да се чуе", каза Лайлс за похвалата, която е получил от Люис. "Болт ми каза същото. Хубаво е да не те критикуват всички постоянно и да не те наричат самонадеян и арогантен."

Въпреки че спечели златото на 100 метра, усилията на Лайлс в спринта на 200 метра бяха помрачени от заболяване, след като разбра, че се е заразил с COVID-19, докато беше в Париж. Лайлс все пак реши да бяга и спечели бронзовия медал.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес