Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 29 май 2024 г.

28 май 2024, 16:16 часа
Реклама

На 29 май 2024 г. на места в страната ще има условия за градушки. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето за сряда.

Условия за градушки

През нощта ще е почти тихо и в повечето райони временно валежите ще спрат, главно в Северозападна и Южна България облачността ще се разкъса. Утре облачността ще е разкъсана. Още около обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Главно в Южна България има условия за локални интензивни явления и градушки. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който по време на гръмотевична буря временно ще се усилва и ще променя посоката си. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°.

Гръмотевици в планините

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в масивите от Южна България - временно интензивни. Има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Магнитни бури за седмицата 27 май - 2 юни 2024 година: Прогноза от САЩ (ГРАФИКА)

Дъжд над Черноморието

Над Черноморието облачността временно ще се разкъса, но около обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици; има условия за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Седмична прогноза за времето за 27 май - 2 юни 2024 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес