Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лисица и малките ѝ се настаниха в детска градина в "Драгалевци" (СНИМКИ)

05 юли 2024, 16:58 часа
Реклама

Лисица със своите малки се е настанила в двора на детска градина №160 в столичния квартал "Драгалевци", съобщават от Район "Витоша" на Столична община в страницата си във Facebook.

"Нещо симпатично в забързаното ни ежедневие в Район "Витоша"! От детска градина 160 в Драгалевци ни сигнализираха за една лисица с мъници, която е намерила подслон именно при тях", пишат в поста в социалната мрежа.

Още: С какво се храни лисицата?

Лисиците остават в детската градина

Снимка: Район Витоша, Столична община/Facebook

От Район "Витоша" признават, че първата им реакция е била да спасят животните и да ги преместят сред природата, но това се оказало невъзможно. Ето какво обясняват: "Първата ни реакция бе да намерим начин да ги спасим, като ги преместим в естествената им среда, но това се оказа невъзможно, защото трябва да изчакаме малките лисички първо да проходят – тогава те ще тръгнат към дома си." "На място с управата на детската градина говорихме за случая, като самите те са били притеснени за животното. От институцията се пошегуваха, че при тях е като "естествен зоопарк" предвид близостта на градината до планината", добавят от Район "Витоша".

Още: Ловки не само в кокошарника: За първи път заснеха как лисицата улови 10 шарана (ВИДЕО)

Има ли опасност за децата?

"За да сме сигурни, че децата са в безопасност, а лисицата и малките ѝ няма да пострадат, взехме мерки, като заградихме и обезопасихме мястото, където животното си е намерило подслон", пише във Facebook страницата, където се добавя още: "Представителите на детската градината ни увериха, че ще следват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с градските условия на живот, а нашият екип остава на разположение и ще следи развитието на ситуацията."

☀️Нещо симпатично в забързаното ни ежедневие в Район „Витоша“! От детска градина 160 в Драгалевци ни сигнализираха за...

Posted by Район "Витоша", Столична Община on Thursday 4 July 2024
Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес