Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вандали надраскаха НДК, започва 24-часово обхождане на сградата

31 май 2024, 09:18 часа
Реклама

Ръководството на Националния дворец на културата се обърна към всички граждани с молба да бъдат бдителни и отговорни. "Положихме огромни усилия и вложихме много средства за изчистването на фасадата от графити, за да възстановим предишния й облик и да се превърне сградата отново в истински дворец на културата", споделя г-жа Андрияна Петкова, изпълнителен директор на НДК. "Да запазим мястото приветливо и красиво зависи от всички нас", допълва тя. Призивът идва след като току-що почистената сграда беше отново надраскана на няколко места.

Само преди дни от НДК обявиха, че започват масово обновяване, за да бъде върнат старият блясък на сградата.

Още: Васил Терзиев оприличи София на "гето с надраскани фасади"

Засилва се охраната

От екипа на Двореца са подали сигнал до 4-то РПУ и са предоставили снимков материал. Направен е график за извършване на периодичен 24-часов обход на сградата и е даден достъп на общинска полиция до видеонаблюдението на НДК. Предвижда се и поставянето на предупредителни табели, съобщават от ръководството. 

От НДК са категорични, че опазването и грижата за паметниците на културата и обществените сгради дава добър пример и на децата ни. От Двореца се обръщат с молба към всички граждани да не остават безучастни, а да сигнализират на тел. 112 при нередности и вандалски прояви.

"Всички мерки, които взимаме, ще са недостатъчни, ако всеки един от нас не прояви съвест и отговорност да пази това културно богатство и емблема, какъвто е Националният дворец на културата", казват от ръководството на НДК.

Още: Графити изкуството превзема Aniventure Comic Con 2024 (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес