Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 29 юли - 4 август 2024 г.

28 юли 2024, 17:30 часа • 4394 прочитания

Новата седмица ще не зарадва със слънчево и топло време. Температурите ще достигат 38°. Ще има ли дни с валежи вижте в седмичната прогноза за 29 юли - 4 август 2024 г.

Месечна прогноза за времето за юли 2024 г.

Понеделник и вторник 

В понеделник ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и Североизточна и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 33° и 38°, в София - около 33°. Във вторник на места в Източна и в централните райони от Северна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Има повишена вероятност в отделни райони валежите да са значителни по количество. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад, по Черноморието от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Средата на седмицата

През следващите дни в цялата страна времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Температурите ще се повишат и в петък максималните ще са между 32° и 37°. През почивните дни през страната ще премине слабо изразено атмосферно смущение.

Почивните дни

В събота след обяд над Западна България, а в неделя и на изток ще се развие купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и условия за градушки. Вятърът ще е слаб с източна компонента. Температурите ще се задържат без съществена промяна, максималните в по-голямата част от страната ще са около 35°.

Колко горещо ще бъде лятото на 2024 година?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес