Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 11-17 септември 2023 г.

10 септември 2023, 20:13 часа • 11607 прочитания

През новата седмица времето ще ни радва със слънце и летни температури. Вижте каква е седмичната прогноза за времето за периода 11-17 септември 2023 г. 

Понеделник

Временни увеличения на облачността ще има над източните райони, но ще е без валежи. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 14°.

Още: Как дълбочинните океански течения регулират климата на планетата

Вторник

Във вторник ще бъде слънчево. Сутринта ще е почти тихо, след обяд със слаб източен вятър. Максимални температури в повечето места между 26° и 31°.

Сряда, четвъртък и петък

В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло, но ще има временни увеличения на облачността, а втория ден около и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на места там ще превали и прегърми. Тогава и вятърът ще се ориентира от северозапад, в петък ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. Облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е по-често значителна и на места ще има валежи и гръмотевици. Условия за по-интензивни явления ще има в североизточните райони.

Още: Каква е отговорността на политическите лидери за климатичните промени

Събота и неделя

В събота ще бъде още малко по-хладно. Вятърът ще стане от изток-североизток, в източната половина от страната ще е предимно умерен. На места, главно в Централна България, отново ще има превалявания и гръмотевици. В неделя вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес