Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 1-7 юли 2024 г.

30 юни 2024, 17:30 часа

На прага сме на месец юли. Какви ще са температурите в най-горещия месец и очакват ли се валежи вижте в седмичната прогноза за 1-7 юли 2024 г.

Реклама

Месечна прогноза за времето за юли 2024 г.

Началото на седмицата

И в понеделник ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, вероятността за валежи е малка. Ще е почти тихо или със слаб югоизточен вятър. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 33° и 38°. През следващите дни, с обръщане на вятъра от северозапад ще проникне относително хладен въздух, а въздушната маса над страната ще се лабилизира. Във вторник над Западна и Централна България, а в средата на седмицата и на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Има повишена вероятност на отделни места валежите да са интензивни и значителни по количество. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Понижаване на температурите

Температурите ще се понижат и в средата на седмицата преобладаващите максимални ще са между 27° и 32°. В събота ще бъде предимно слънчево, температурите бързо ще се повишат.

Колко горещо ще бъде лятото на 2024 година?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес