Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ryanair с официална позиция за скандала с българката, разделена от 3-годишното си дете

28 август 2023, 10:57 часа
Реклама

Нискотарифната авиокомпания Ryanair изпрати до редакцията на Actualno.com официалната си позиция по повод скандал с български пътници, за който стана ясно на 25 август. Припомняме, че Йорданка Русева сигнализира за некоректно отношение от страна на авиокомпанията към нея и семейството ѝ.

Подробности за скандала

Според Русева, тя е била свалена от полета София - Айндховен на 5 август, тъй като нямало места заради продажба на повече билети. Съпругът на Русева, както и 3-годишното им дете обаче са останали на борда и в крайна сметка са излетели за Айндховен. Според разказаното от Нова телевизия Ryanair не са предложили компенсация на потърпевшата българка или друг полет, с който все пак да лети до Айндховен. Самата Русева обаче заяви в ефир, че от компанията са презаверили билета ѝ и на следващия ден все пак е отлетяла за нидерландския град и се е събрала със семейството си. Повече за скандала четете тук: Майка, разделена от 3-годишното си дете: Български скандал с Ryanair

Още: Започва проверка по случая със свалената от Ryanair майка на малко дете

Снимка: Getty Images

Официалната позиция на Ryanair

Ето какво гласи официалната позиция на Ryanair, дошла в редакционната ни поща тази сутрин: "Поради смяна на самолет много малък брой пътници на полета от София до Айндховен (5 август) бяха пренасочени безплатно към алтернативен полет на следващия ден. Въпросната дама беше пренасочена от този полет, а съпругът и детето ѝ останаха на борда. На дамата бяха осигурени всички грижи спрямо EU261 (Регламент на ЕС относно правата на пътниците, пътуващи със самолет, бел.ред), включително ѝ бе предложена финансова компенсация и настаняване (от което тя отказа да се възползва)."

Неда Ковачева
Неда Ковачева Отговорен редактор
Новините днес