Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рома отвъртя звучен шамар на Милан

23 декември 2012, 01:45 часа • 7280 прочитания

В дербито от последния кръг на Серия А за тази година отборът на „Рома” пречупи на своя „Олимпико” отбора на „Милан” и победи с 4:2.

Мачът беше решен в първия половин час на срещата, когато Николас Бурдисо, Пабло Освалдо и Ерик Ламела вкараха три гола. В този отрязък на мача гол падаше средно на всеки десет минути, като всичките попадения дойдоха след груби грешки на защитата на гостите.

Първите два гола станаха по идентичен начин – центриране и удар с глава на играч в червено, като във всеки един случай Марио Йепес позволи Бурдисо и Освалдо да го надиграят в персонален двубой във въздуха. Третото попадение пък дойде след безумна грешка на Де Шильо, който първо си поведе безотговорно дълго топката в опасна близост до собственото си наказателно поле, а след това направи лош шпагат и изчисти право в краката на Де Роси, който без да се бави изведе Ерик Ламела сам срещу Амелия и аржентинецът наниза топката без много колебание в горния ляв ъгъл на вратата на „Милан”.

Мачът можеше и да се развие по друг начин, ако при 1:0 за „Рома” Стефан Ел Шарауи беше изравнил, след като излезе сам срещу Гойкоечея, но вратарят на вълците перфектно разчете, че Малкия Фараон ще лъже, а няма да стреля и с точен плонж му взе топката от краката.

В началото на второто полувреме „Милан” упражни силен натиск, но без да се стига до истински инфарктни ситуации. „Рома” пък дебнеше на контраатака и логично вкара четвърти гол – отново след центриране и отново с глава, като пак Ламела се разписа – в 67-та минута.

И когато нещата изглеждаха кристално ясно, вълците се поотпуснаха и можеха да си изпатят. В 87-тата минута влезлият като резерва Пацини си изработи дузпа, която сам вкара, а минута по-късно друга резерва на „Милан” – Боян Къркич, направи успешна добавка след удар с глава на Пацини, който беше спасен от Гойкоечея.

Именно вратарят на „Рома” със страхотните си намеси като цяло, особено през второто полувреме, попречи на „Милан” да върне по-рано някой гол и да направи завършека на мача инфарктен. Отделно росонерите играха крайно слабо в защита и като цяло Масимилияно Алегри с тактиката си влезе в бойното поле на Зденек Земан - игра с мисъл за атака и твърде изтеглена напред защита, която се пропука твърде много при центрирания от фланга.

В крайна сметка обаче това беше твърде малко и твърде късно за „Милан”, които с тази загуба остават далеч от челната тройка – на цели 8 точки от третия „Фиорентина”, а „Рома” се приближиха на само три пункта от виолетовите.

Автор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес