Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партньорствата на Kaufland с български производители разкриват все повече работни места

20 септември 2024, 19:47 часа • 363 прочитания

 Kaufland България създава нови работни позиции в резултат на разширените си партньорства с местни производители. Това споделиха Иван Иванов, ръководител „Плодове, зеленчуци и цветя“ и Димитрия Бегова, старши търговец „Зеленчуци“ в Kaufland по време на кариерния форум „Кошер“, на който компанията се включи в София. След сключването на договори с 30 нови земеделски производители през 2024 г., лидерът в ритейла увеличава асортимента си от родни продукти до 80% през летния сезон.   

„Разширяването на партньорствата с български производители не само подпомага местната икономика, но и създава нови възможности за заетост. От 2019 г. насам изкупената родна продукция от компанията ни е на стойност близо 400 млн. лв., а 71% от клиентите ни пазаруват именно плодове или зеленчуци. Ежедневно, експерти от Kaufland следят за безупречното качество на предлаганите артикули. Увеличеният асортимент от родни продукти и повишеното им търсене налагат необходимостта от наемане на нови служители, които да подпомогнат растежа и качественото обслужване в магазините и логистичната ни база“, сподели още Иван Иванов.

Лекцията на Иван Иванов и Димитрия Бегова вдъхнови присъстващите на кариерното изложение за възможностите в Търговска дирекция на Kaufland. Една от отворените позиции в момента там е именно Асистент„търговец в зеленчуци“. Ролята изисква подпомагане на дейностите по формиране на цени и избор на асортимент, както и определяне на рекламни активности и търговски цели.

За да повиши дела на българските плодове и зеленчуци в магазинната си мрежа, през 2019 г. Kaufland стартира уникална програма за Договорно изкупуване на земеделска продукция. Благодарение на нея днес компанията има близо160 сключени договори с родни производители, разказа още в лекционната част на „Кошер“ Димитрия Бегова.

На изложението в столицата компанията представи атрактивните възможности, които предлага за работа и кариерно развитие в различни отдели на своите 66 хипермаркета в страната, логистична база или централен офис в София. Основен приоритет на Kaufland е грижата към своя екип от близо 7500 служители с широк пакет от социални придобивки. Лидерът в модерната търговия инвестира непрекъснато средства и в развитието на своите колеги, като само за 2023 г. компанията е инвестирала над 650 хил. лв. в обучения на своите служители. Благодарение на тези програми и стратегията за развитие на вътрешните таланти, 80% от ръководителите във веригата са вътрешно развити и повишени. Повече за отворените позиции вижте на kariera.kaufland.bg.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес