Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трагедията край "Граф Игнатиево": Изпращат загиналите пилоти в последния им път

20 септември 2024, 17:43 часа • 403 прочитания

Министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, военнослужещи и колеги ще отдадат последна почит към подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември.

Поклонението пред двамата пилоти ще се състои на 21 септември 2024 г. от 10.00 ч. в района на авиобазата в Долна Митрополия.

Още: Можел ли е ръководител полети да предотврати катастрофата на L-39: Димитър Ставрев в Студио Actualno (ВИДЕО)

Подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин загинаха в петък, 13 септември, по време на тренировъчен полет с учебно-боен самолет L-39 ZA, част от авиошоу в авиобазата по повод 20 години от приемането на България в НАТО, припомнят от министерството.

Във вторник от Военната прокуратура в Пловдив съобщиха, че събраните до момента данни показват, че майор Петко Димитров е пилотирал самолета в момента на катастрофата. Намерената черна кутия на машината все още не е разчетена. В понеделник тя е била изпратена в поделението в Долна Митрополия, въпреки че бе съобщено, че ще бъде изпратена в Чехия.

Още: "Пилотите на L-39 над 20 пъти направили упражнението преди инцидента": Запрянов не знае защо не са направили опит да катапултират

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес